DİSK: Barışa kurşun sıkanlarla yolumuz ayrı

DİSK: Barışa kurşun sıkanlarla yolumuz ayrı

DİSK Başkanlar Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda aralarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da bulunduğu heyet, 7 Eylül pazartesi günü Cizre'ye giderek, barış nöbeti tutacak.

DİYARBAKIR - DİSK Genel İş Sendikası, geçtiğimiz hafta sonu Bolu'da yapılan başkanlar kurulunun sonuç bildirgesinin bölümleri Diyarbakır DİSK Genel İş Sendikası Bölge Temsilciliği, binasında düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

DİSK Bölge Temsilcisi Serdar Ekingen ile üyeler Zeynep Demir Akçer ve Pelda Arşiment'in katıldığı toplantıda, açıklamayı yapan Ekingen, kurulun aldığı ilk karar doğrultusunda 7 Eylül Pazartesi günü DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da katılımıyla oluşturulacak bir heyetin, 12 saat barış nöbeti tutmak üzere Cizre'ye gideceğini kaydetti. 

Sonuç bildirgesinin bölge ile ilgili kısımlarını açıklayan Ekingen, "Şiddete baskıya hayır. Bu nedenle de acil talep barıştır. Silahların konuştuğu yerde özgür düşünce olamaz, demokratik ve haklı talepler meşruiyetini kaybeder. Ölümler durmalıdır. Herkesi barışın etrafında kenetlemeye çağırıyoruz. Barışa kurşun sıkanlarla barışı ortadan kaldıranlarla yolumuz ayrıdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.