Dışişleri'nden Başika açıklaması!

Dışişleri'nden Başika açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Ülkemiz, Başika/Zelikan’da yürüttüğü faaliyet konusunda gerekli tüm açıklamaları daha önce yapmıştır. Bunlara ilaveten ifade edilecek bir husus bulunmamaktadır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye’nin Başika - Zelikan'da bulunan askerlerine dair Arap Ligi tarafından alınan karar hakkındaki bir soruya cevap verdi. Bilgiç, “Ülkemiz, Başika - Zelikan’da yürüttüğü faaliyet konusunda gerekli tüm açıklamaları daha önce yapmıştır. Bunlara ilaveten ifade edilecek bir husus bulunmamaktadır” dedi.

Bilgiç açıklamasında, “Irak’la DEAŞ’a karşı işbirliğini geliştirme ve derinleştirme ve bunun için gerekli mekanizmaları tesis ederek istişarede bulunma irademizde bir değişiklik yoktur. Arap Ligi’nin açıklaması, maalesef, DEAŞ’ın başta Irak olmak üzere bölgemize yönelik oluşturduğu tehdidin boyutlarını, bu tehdit karşısında ülkemizin özverili ve kararlı çabalarını kavrayamadığını ortaya koymaktadır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.