Dışişleri eski Bakanı: Arınç’ın bunları uydurmasına ihtimal vermiyorum

Dışişleri eski Bakanı: Arınç’ın bunları uydurmasına ihtimal vermiyorum

Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, “Arınç gibi çok sorumlu mevkilerde bulunmuş bir insanın kendiliğinden uydurmuş olmasına ihtimal vermiyorum,” dedi.

Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, AKP’nin kurucularından eski bakan Bülent Arınç’ın ‘Dolmabahçe Mutabakatı’na ilişkin açıklamalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Yakış, “Arınç’ın bunları uydurmasına ihtimal vermiyorum,” dedi.

Yakış’ın, Arınç’ın açıklamalarına ilişkin Gündem Müzakere’de yaptığı değerlendirme şöyle:

“Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği ile sayın Arınç’ın söylediği arasındaki bir başka fark da; sayın Arınç ‘Orada toplantıda oturma düzeni dahi konuşulmuştu diye bende bilgi var’ diyor. ‘Kim kimin  sağında kim kimin solunda oturacak o dahi görüşülmüştü gibi bir izlenim edinmiştim’ diyor. Şimdi bu kadar ayrıntı olunca bunların hepsinin sayın Arınç gibi çok sorumlu mevkilerde bulunmuş bir insanın kendiliğinden uydurmuş olmasına ihtimal vermiyorum.”

Arınç ne demişti?

AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, CNN Türk’te çözüm süreci ile ilgili olarak ‘Dolmabahçe Mutabakatı’nın daha önce hükümetin önüne geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı’nın haberi olduğunu biliyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı” demişti.

Erdoğan: O zat dürüst davranmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Arınç’ın bu açıklamalarının ardından, Arınç’ın adını anmadan, “O zat dürüst davranmıyor” demiş, şunları söylemişti:

“Bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.