Dışişleri Bakanlığı: İsrail ile anlaşmada ilerleme kaydedildi

Dışişleri Bakanlığı: İsrail ile anlaşmada ilerleme kaydedildi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Londra’da Türkiye ve İsrail heyetlerarası yapılan görüşmede Mavi Marmara sonrası ilişkilerin normalleşmesini sağlayacak anlaşma konusunda ilerleme kaydedildiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki Türkiye heyeti ile İsrail Başbakanı Özel Temsilcisi Joseph Ciechanover ve İsrail Milli Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel’in başkanlıklarındaki heyet Britanya’nın başkenti Londra’da bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, heyetlerin görüşmede, Mavi Marmara sonrası iki ülke arasında ilişkilerin normalleşmesi için yapılan müzakerelerin akabinde anlaşmayı sağlayacak mutabakat metninin nihai hale getirilmesi ve farklılıkların giderilmesi yönünde ilerleme kaydettiği ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Heyetler, mutabakat metninin nihai hale getirilmesi ve farklılıkların giderilmesi yönünde ilerleme sağlamışlar ve anlaşmanın çok yakında gerçekleştirilecek bir sonraki toplantıda sonuçlandırılması hususunda uzlaşıya varmışlardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.