Dışişleri Bakanlığı: Çabalarımızı sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanlığı: Çabalarımızı sürdüreceğiz

Dışişleri Bakanlığı, İran-İsrail gerilimiyle ilgili olarak bölgenin istikrarına zarar verecek bir sürecin önlenmesi için çabaların devam edeceğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki savaşının yayılma ve tırmanma riski taşıdığına dair uyarıların uzun süredir tüm muhataplara iletilmekte olduğu belirtildi.

Açıklamada, "İran'ın Şam Büyükelçiliği'ne gerçekleştirilen uluslararası hukuka aykırı saldırı, kaygılarımızı haklı çıkarmıştır. İran'ın bu saldırıya yaptığı misilleme ve takip eden gelişmeler, olayların hızlı biçimde bölgesel bir savaşa dönüşebileceğini bir kez daha göstermiştir." denildi.

Olay öncesi İran ve ABD makamlarıyla görüşüldüğü ve itidal çağrısında bulunulduğu ifade edilen açıklamada, taraflar arasındaki mesajların Türkiye aracılığıyla iletilerek tepkilerin orantılı olması yönünde girişimlerde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, bugün de İranlı yetkililere ve İsrail üzerinde etkisi olan Batılı ülkelere tırmanmaya son verilmesi çağrısının açık bir şekilde iletilmekte olduğu vurgulanarak, "Bölgemizin istikrarına kalıcı biçimde zarar verecek ve küresel düzeyde daha büyük çatışmalara neden olacak bir sürecin tetiklenmemesi için çabalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerine yer verildi.

Son olarak, gelişmelerin ilgili kurumlar tarafından yakından takip edildiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenli olarak bilgilendirildiği belirtildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.