Dink cinayetinde yeni iddianame

Dink cinayetinde yeni iddianame

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan kamu görevlilerinin tespiti için ön inceleme ve araştırma raporları düzenlemekle görevlendirilen dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç hakkında, cinayete katkıda bulunduğu iddia edilen kamu görevlilerinin tespitinin engellenmesi kastıyla hareket ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca hazırlanan iddianamede Özkılınç, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etmek” ile suçlanıyor.

Düzenlenen raporların tümünde “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü” nün amaçları doğrultusunda hareket ederek, örgüt yöneticisi ve üyelerini koruduğu iddia edilen Özkılınç’ın 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Aile ‘şikayetçi’, başmüfettiş ‘şüpheli’

İddianamede, “şikayetçi” olarak ise Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, kardeşi Hasrof Dink, oğlu Arat Dink ile kızları Delal ve Sera Dink yer aldı.

“Şüpheli” olarak ise dönemin Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Ali Özkılınç yer alıyor.

Yeni iddianamenin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Hrant Dink suikastine ilişkin “Kamu görevlilerin ihmali” ana davasıyla birleştirilmesi de talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.