DİK'ten Kutlu Doğum etkinliğine çağrı

DİK'ten Kutlu Doğum etkinliğine çağrı

DİK, Diyarbakır'da Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 20 Nisan'da Kayapınar Kapalı Spor Salonu Kompleksi'nde etkinlik düzenleyecek. Saat 13.00'te başlayacak etkinliğe ilişkin bilgi veren DİK Şura üyesi Hatice Seviktekin, DİAY-DER Başkanı Kudbettin Bayler, etkinliğe katılım çağrısında bulundu. 

Devletin Kürdistan'daki saldırılarında onlarca çocuğun ailesiz kaldığını söyleyen Seviktekin, bu yılki etkinlikte Ortadoğu ve Kürdistan'da kimsesiz kalan çocuklar için dua edileceğini dile getirerek, "Ateşin sönmesi, barışın ve huzurun gelmesi, Hz. Muhammed'in vefatıyla insanların yetim kaldığı bu topraklarda yaşayan çocukların yetim kalmaması için Hz. Muhammed'e salâvat getireceğimiz ve dua edeceğimiz. Kutlu Doğum Haftası etkinliğimize bütün halkımızı bekliyoruz" diye konuştu. 

DİAY-DER Başkanı Kudbettin Bayler ise, "İnsanlara huzur vermesi için barış ve kardeşlik için etkinliğimize bütün halkımızı çağırıyoruz" dedi. 

Bayler, etkinliğe HDP milletvekilleri Kadri Yıldırım, Nimetullah Erdoğmuş, Ayhan Bilgen ve Hüda Kaya'nın katılacağını paylaştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.