DİHA muhabiri Yılmaz'a 11 ay hapis

DİHA muhabiri Yılmaz'a 11 ay hapis

DİHA muhabiri İdris Yılmaz'a, Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde 13 Kasım'da haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınarak hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla dava açılan DİHA muhabiri İdris Yılmaz'ın yargılandığı davanın karar duruşması Erciş 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yılmaz'a, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası veren mahkeme, "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar verdi. Yılmaz'ın bir üst mahkemeye avukatı aracılığıyla yaptığı itiraz da reddedildi. 

"Örgüt propagandası" suçlamasıyla hakkında açılmış başka bir dava daha bulunan Yılmaz, verilen kararın hukuk dışı olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunacağını söyledi. Yılmaz, "Cezaevlerini gazetecilerle dolduran bu iktidarın amacı yarattıkları karanlık perdelerini gerçeğin önüne çekmektir. Bizim görevimiz ise bu karanlıklar aydınlatmak bu despotların kirli maskelerini düşürmektir. Verilen bu karara ilişkin bütün itiraz haklarımızı kullanacağız. AİHM'e kadar gideceğiz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.