Dicle Üniversitesi'nde 24 akademisyene soruşturma

Dicle Üniversitesi'nde 24 akademisyene soruşturma

Dicle Üniversitesi'nde görevli 24 akademisyen hakkında, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıkları için rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Üniversitede görevli Alman akademisyen ise görevinden uzaklaştırıldı.

DİYARBAKIR- Kürdistan'daki abluka ve katliam saldırılarına karşı 1128 akademisyenin, "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla yayınladığı bildirinin ardından başlatılan cadı avı Dicle Üniversitesi'ne de sıçradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın hedef göstermesi ve talimat vermesiyle başlatılan soruşturmalar kapsamında Dicle Üniversitesi'nde bildiriye imza atan 24 akademisyene idari soruşturma açıldı. Rektörlük tarafından 10 akademisyene soruşturmalar resmi yazıyla ulaştırıldı.

Bildiride imzası bulunan Sonja Galler isimli Alman kadın akademisyenin ise bildiriyi imzalamasından bir hafta sonra üniversite yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden eğitim sözleşmesinin feshedilerek üniversiteden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Akademisyenlere gönderilen resmi yazıda soruşturmanın gerekçesine yer verilmezken, soruşturma dosyasının bir örneği akademisyenlere verilmeyerek, savunma haklarının kısıtlandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.