'Devlet Van'a ulaşamamıştır'

'Devlet Van'a ulaşamamıştır'

Van'da 7.2 şiddetinde meydana gelen deprem ile ilgili açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, devletin 24 saattir daha Van'a ulaşamadığını belirterek, Hükümetin derhal adım atarak vatandaşlara yardımcı olması gerektiğini belirtti.

VAN - Van'da dün meydana gelen depremde 239 kişinin ölümü ve 1300 kişinin yaralanması ile çok sayıda kişinin halen enkaz olduğu kentte, yurttaşların durumuna ilişkin BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yaptı. Van Belediyesi araba garajında açıklama yapan Demirtaş, Van'daki yurttaşların durumlarının çok kötü olduğunu söyledi.

İnceleme yaptıkları köylerde vatandaşların ciddi yaşam malzemesi sıkıntısı çektiğini ifade eden Demirtaş, "Gidip inceleme yaptığımız köylerde insanların ne kadar sahipsiz olduğunu gördük. Dünden beridir devlet ve hükümet yetkilileri daha Van'a ulaşamamıştır.

Köylerde ailelere herhangi bir devlet yardımının yapılmadığını gözlerimiz ile gördük. Doğal afetlerin kesinlikle siyaset ile karıştırılmaması gerekiyor. Şu anda tüm Van ve Erciş halkı ile herkesin dayanışması gerekiyor.

Yardım yapmak isteyen yüzlerce insana devlet ve hükümet yetkililerin yardımcı olması durumunda daha ulaşılmamış köylere yardım götürülebilir. Herkesin duyarlılık gösterip Van halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Demirtaş ve beraberindeki heyet, kent merkezindeki incelemelerde bulunuyor.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum