DESOB girişimcilik projesini tanıttı

DESOB girişimcilik projesini tanıttı

DESOB, Girişimcilik ve İş Danışmanlığı Merkezi projesini tanıttı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, (DESOB) Girişimcilik ve İş Danışmanlığı Merkezi projesinin açılış toplantısı yapılarak, proje tanıtıldı. DESOB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya kentteki işverenler katıldı.

Toplantıda konuşan DESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu, kentteki kalifiye eleman ve işsizlik sorununa dikkat çekti. İşsizlik sorununu bir nebze olsa çözmek istediklerini dile getiren Ebedinoğlu, bu kapsamda 80 gence takı tasarım kursu, 200 gence hazır giyim kursu ve 600 gence de girişimcilik kurslarını verdiklerini söyledi. 

100 gencin girişimcilik eğitiminin devam ettiğini dile getiren Ebedinoğlu, 40 gence de kaynaklık eğitimi verdiklerini söyledi. Ayrıca 500 işsiz gence rehberlik, iş danışmanlığı alanında eğitim kurslar verileceğini ifade etti. 

Bu açılan kurslarla Diyarbakır'ın işsizlik sorunun tamamen çözülemeyeceğini vurgulayan Ebedinoğlu, gençlere gerekli desteğin verilmesi ve onların istihdam edilmesi için çalışmalarının süreceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.