Dersim'de 31 bölge daha yasaklandı

Dersim'de 31 bölge daha yasaklandı

Dersim'de 31 bölge daha "Özel Güvenlik Bölgesi" adı altında yasaklandı.

Dersim'de valilik, 31 ayrı bölgeyi daha "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan ederek yasakladı. Dersim merkez, Ovacık, Hozat ve Nazımiye ilçesine bağlı 31 bölgeyi yasaklayan valilik açıklamasında, Pülümür ve Munzur Vadisi'nde ise karakollar arasında kalan bölgelerde konaklama yapılmaması ve araçların park edilmemesi istendi. 

Dersim Valiliği tarafından 1 Eylül-15 Eylül tarihine kadar "Özel Güvenlik Bölgesi" ilan edilen bölgeler şunlar: 

* Dersim merkeze bağlı Koçlu mahallesi, Bali Deresi, Kurutlu Deresi, Kutuderesi, Spertek, Roşnek (Alacık), Ahpanos, Hanköy, Tokluk, Peter, ve Laç Deresi, Doğantaş. 

* Ovacık ilçesine bağlı Kara Dere, Sal Deresi, Pişkiktaşı Tepe, Ovacık Deresi, Karaoğlan Dağı, Yarpuzlu, Alisırtı Geçidi, Eroğlu, Çambulak Yayla, Mercan Dağları, Kıran Deresi, Kınıkan Tepe, Golan Yaylası, Eğerci, Dülbektaşı ve Kızılören.

* Hozat bağlı Kinzir Ormanları.

* Nazimiye ilçesine bağlı Kayalı Tepe, Dokuzkaya, Tavuklu. 

* Pülümür-Erzincan Karayolu (D-885) Pülümür İlçesi istikametinin 35'inci km'si (Ş. Mehmet Jandarma Karakol Komutanlığı hizası) ile 45'inci km'si (Kırmızıköprü Jandarma Karakol Komutanlığı hizası), Dersim-Ovacık ilçesi istikametinin 13'üncü km'si (Karşılar Jandarma Karakol Komutanlığı hizası) ile 37'inci km'si (Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı hizası) arasında kalan karayolu yol kenarında kısa süreli duraklama ve piknik yapma amacıyla konaklama yapılmaması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.