Derik'te patlama: 4 asker hayatını kaybetti

Derik'te patlama: 4 asker hayatını kaybetti

Kızıltepe-Derik Karayolu’nda asker ve korucuları taşıyan aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Saldırıda araçta bulunan 4 asker hayatını kaybetti, 2 korucu ve 4 asker de yaralandı.

Mardin’de askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlama, Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçe girişindeki Tepedağ Köyü yakınlarında, karayoluna daha önceden döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleşti.

Saat 09.20 sıralarında askerleri taşıyan sivil aracın geçişi esnasındaki saldırıda, 4 asker hayatını kaybetti, 2 korucu ve 4 asker de yaralandı.

Patlamadan sonra bölgeye ambulanslar sevk edilirken, saldırıda yaralanan askerler Derik ile Kızıltepe ilçelerindeki Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede patlamadan sonra operasyon başlatıldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği, Derik ilçesindeki patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Derik-Mardin karayolunda bulunan Ilıca Mahallesi civarında bugün 08.30 civarında mayın ve EYP araması yapan aracın geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 3 askerimiz şehit olmuş 2'si ağır olmak üzere 7 personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

Valilik açıklamasının ardından tedavi gören ağır yaralı 1 askerin daha tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği belirtildi. Patlamada hayatını kaybeden askerlerin sayısı 4'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.