Derik'te ev baskınlarında 13 kişi gözaltına alındı

Derik'te ev baskınlarında 13 kişi gözaltına alındı

Derik'te sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP İlçe Eşbaşkanı Rojin Durmaz, HDP ve DBP ilçe yöneticileri ile belediye meclis üyelerinin de olduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Derik ilçesinde sabah saatlerinde özel harekât polisleri ve jandarma ekipleri tarafından çok sayıda ev baskın yapıldı.

Kapılar kırılarak girilen evlerde uzun süre arama yapıldı. Yapılan aramaların ardından HDP Derik İlçe Eşbaşkanı Rojin Durmaz, ilçe yöneticileri Ersin Bedirhanoğlu, Sudan Erol, Derik Belediyesi Meclis üyeleri Cengiz Temelli, Mahmut Aktaş, Tahir Adal, Halit Kayan, belediye çalışanları Salih Aydın, Şeyhmus Ata ile Vezir Yaşar, Sabri Kömürcü, Özlem Bahçeci ve M. Ali Bahçeci adlı yurttaşlar gözaltına alındı.

Ayrıca gözaltına alınacak bir çok kişinin gözaltına alınma kararı olduğu ancak adreslerinde bulunmadıkları için gözaltı işleminin gerçeklemediği belirtildi. Baskın sırasında bir çok evin kapısının kırıldığı ve yurttaşların eşyalarına zarar verildiği öğrenildi. 

Gözaltına alınma gerekçeleri öğrenilemeyen 13 kişi, Derik Emniyet Amirliği ile İlçe Jandarma Komutanlığı'nda tutuluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.