Derik'te 6 DBP'li tahliye edildi

Derik'te 6 DBP'li tahliye edildi

Derik'te 19 Ocak'ta tutuklanan 9 kişiden, DBP'li belediye meclis üyesi ve DBP yöneticisi 6 kişi, çıkarıldıkları ilk duruşmada tahliye edildi.

MARDİN - Mardin'in Derik ilçesinde, 19 Ocak 2016 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan HDP ve DBP'li 9 siyasetçinin ilk duruşması Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Haklarında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla dava açılan siyasetçilerin kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, müdafi avukatlar müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Savunmaların ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklulardan Derik Belediyesi meclis üyeleri DBP'li Tahir Adal ve Mahmut Aktaş, DBP ilçe yöneticileri Sabri Kömürcü, M. Ali Bahçeci, Özlem Bahçeci ve Vezir Yaşar'ın tahliyesine karar verdi.

HDP ilçe yöneticileri Ersin Bedirhanoğlu ve Sudan Erol ile Derik Belediyesi personeli Salih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.