Derikli kız kardeşler karpuz ile ailelerini geçindiriyor

Derikli kız kardeşler karpuz ile ailelerini geçindiriyor

Mardin'den gelerek Dersim’de kiraladıkları 30 dönüm tarlaya ektikleri karpuzları toplayan Hamdiye ve Leyla Başaran kardeşler, topladıkları ürünlerle ailelerinin geçimini sağlıyor.

Dersim merkeze bağlı Harçik Mahallesi’nde icarlık aldıkları 30 dönüm arazide kavun ve karpuz eken Hamdiye ve Leyla Başaran kardeşler ektikleri ürünleri toplamaya başladı.

Mardin'in Derik ilçesinde yaşayan ve uzun yıllar geçim sıkıntısından dolayı okulunu bırakarak Ege bölgesinde tarla işlerinde çalışan iki kardeş 10 yıldır aralıklarla geldikleri Dersim’de kendi bostanlarını oluşturdu.

Kiralık olarak aldıkları 30 dönüm arazide ektikleri kavun ve karpuzu yetiştiren Başaran kardeşler, Dersim’de örnek teşkil edecek bir çalışmayla kendi işlerini yapmaya başladı.

1-20160808103200.jpg

Tüm dükkanlara satıyorlar

Diha'da yer alan habere göre, toplamda 8 kardeş olan ve evin geçim yükünü sırtlayan kardeşler, elde ettikleri mahsulü toplamaya başladı.

Sabahın erken saatlerinde küçük kız kardeşleri ve kuzenleri ile traktörlere yükledikleri karpuzu toplayan kardeşler, ürünleri neredeyse Dersim merkezdeki tüm dükkanlara satıyor. Aynı zamanda Dersim ve Erzincan yolu üzerinde kurdukları tezgâhlarda da yolculara karpuz satışı yapıyorlar.

'Ailemize bakıyoruz'

Yaklaşık 10 yıldır aralıklarla geldikleri Dersim insanını çok sevdiğini söyleyen Leyla Başaran, burada kiraladıkları arazide kendi işlerini yapmaya başladıklarını söyledi. Okuyan iki kız kardeşi ve hasta olan anneleri ile birlikte 10 kişilik ailenin yükünü sırtlarına yüklediklerini kaydeden Başaran, kız kardeşi Hamdiye ile birlikte en iyi yaptıkları tarla işini ise 30 dönümlük araziyi kiralayarak yapmaya başladıklarını söyledi. Başaran, “Ben ve kardeşim buraya geldik 30 dönüm arazi kiraladık. Önce Amed’te (Diyarbakır) çalışıyorduk. 30 dönüm arazide karpuz ektik. Şimdi ise büyük emekle sarf ettiğimi ürünleri topluyoruz. Ailemize bakıyoruz” dedi.

Dersim’de kimsenin kavun ve karpuz ekmemesinden dolayı kendi kazançlarının iyi olduğunu belirten Başaran, "10 yıldır Dersim’e geliyorum. Dersim’in insanı, doğası ve havası çok güzel. Dersim gerçekten vazgeçilmez bir yerdir. Dersim halkı çok iyidir insanlara iyi davranıyorlar” dedi.

2-850.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.