‘Denizyıldızlardan kardelenlere’ projesi

‘Denizyıldızlardan kardelenlere’ projesi

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UAB) ‘Denizyıldızların Kardelenlere’ projesi kapsamında Hakkari'de yaklaşık 700 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

ZEKİ DARA YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - 27 ülke de örgütlü olan ve Türkiye’deki merkezi İzmir’de bulunan “Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Hakkari’de valiliğin ve il milli eğitim müdürlüğünün de katkılarıyla 4 okula giyim ve kırtasiye yardımı yaptı.

Yardımların dağıtılması için dün kente gelen Uluslararası Akitivist Sanatçılar Birliği, Edebiyat Komitesi Başkanı Şair Ümit Yaşar Işıkhan, Akitivist Sanatçılar Birliği kurucusu Fotoğraf Komitesi Başkanı fotoğraf sanatçısı İskan Kazak, Yazar Atilla Er ve Hürriyet Gazetesi'nden Gazeteci Mehmet Çil ile Uluslarası Aktivist Sanatçılar Birliği Hakkari Temsilcisi Eski Hakim ve Ceza Uzmanı Turgut Besi ve il milli eğitim müdürü bugün Çimenli ve Taşbaşı Köyü ilköğretim okullarına giderek getirdikleri yardımları öğrencilere dağıttılar.

Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden yardım gönüllüleri, daha sonra öğrenciler için getirdikleri giyecek ve kırtasiye malzemelerini tek tek dağıttı.

Akitivist Sanatçılar Birliği kurucusu Fotoğraf Komitesi Başkanı fotoğraf sanatçısı İskan Kazak tarafından ‘Denizyıldızlarından kardelenlere’ ismi ile başlatılan kampanyanın startı Muğla Datça’da verildi ve kampanya kısa bir sürede Türkiye’nin değişik kentlerinde ilgi gördü. Kampanya ile ilgili kısa bir açıklama yapan Kazak, sanatçılar olarak toplum içinde daha aktif olma gayreti içinde olduklarını ifade ederek, bu amaçla Hakkari Valiliği ile birlikte bu projeyi hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi.

Bu kampanyanın başlangıç olduğunun altını çizen Kazak, 2015 yılı içerisin, güzel projelere imza atacaklarını da sözlerine ekledi. 

Deniz yıldızlarını, kardelenler ile buluşturmak amacıyla yola çıktıklarını belirten UASB Başkanı Yaşar Işıkhan, Hakkari'de gözleri ışıl ışıl parlayan çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 


Işıkhan, Hakkari'de gözleri ışıl ışıl parlayan çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını bilirterek, "Biz buraya Datça ve İzmir'den geldik. Yani oradaki çocuklarımız ile buradaki çocuklarımızı buluşturmak, tanıştırmak ve o kardeşlik ortamını daha somut ortama dönüştürmek istedik. UASB olarak hayata müdahil olmak gibi bir çalışmamız var. Artık kabuğunda oturup toplum için ahkam kesen sanatçıların devri bitti. Gerçek sanat, halkın içinde beslenen sanattır. Türkiye'mizin, Anadolu'muzun her köşesinde kardeşlerimizle buluşmaya devam edeceğiz. Burada dağıttığımız hediyeler araçtır, amaç değil. Bizim amacımız ellerimizi buluşturmak, yüreğimizi buluşturmak, kardeşliğimizi inşa etmek ve daha ileriyle taşıyabilmektir."dedi. 

Aktivist Sanatçılar Birliği Hakkari Temsilcisi Eski Hakim ve Ceza Uzmanı Turgut Besi ise Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği heyetine ve bu kampanyaya destek veren Hakkari valisine teşekkür etti.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise yardımlarından dolayı heyet üyelerine teşekkür ederek, "Çocuklarımız mutluluklarını gözlerindeki ışıltıyla misafirlerimize yansıttılar. Sanatçıların yapacağı etkinliklerin çocuklarımızın ufkunun gelişmesine ve ideallerinin büyümesine katkı sunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Yarın da kentte çeşitli temaslarda bulunacak olan heyet üyelerinin daha sonra Yüksekova ilçesine geçerek buradaki öğrencilere yardımda bulunacağı belirtildi. 

1-954.jpg

2-571.jpg

1-952.jpg

1-953.jpg

2222-001.jpg

4-176.jpg

3-383.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.