Dengir Mir Fırat: İnisiyatif Ergenekon'da

Dengir Mir Fırat: İnisiyatif Ergenekon'da

HDP Mersin Milletvekilli Dengir Mir Mehmet Fırat, yaralıların kurtarılması için yapılan tüm girişimlerin engellenmesinin amacının infaz olduğunu belirtti.

MERSİN - Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki ayrı binanın bodrum katına eş zamanlı olarak devlet güçlerince düzenlenen operasyonda aralarında yaralıların da bulunduğu çok sayıda kişinin öldürülmesine dönük iddiaları HDP Mersin Milletvekilli Dengir Mir Mehmet Fırat Diha'ya değerlendirdi.

Dün Cizre'ye hareket ettiklerinde de orada bulunan insanların çoğunun yaralı olduğu ve yaşamlarını kaybetme ile karşı karşıya olduklarını belirttiklerini ifade eden Fırat, "HDP olarak yaralılara ilişkin yaptığımız tüm girişimler hükümet tarafından cevapsız kaldı" dedi.

Bodrumda bulunan yaralıların infaz edilmesi için oyalandıklarını ve engellendiklerini dile getiren Fırat, "Bunlardan bazıları kan kaybından yaşamını yitirmişti geriye kalan kısmını da infaz etmek için beklettiler ve katlettiler" şeklinde konuştu.

'Öldürdükçe katilleştiler'

Bundan sonra da katliamların artacağının altını çizen Fırat, şunları aktardı: "Kurdun dişine kan değdi' yazıyorlardı ya katileştikçe kana doyum olmaz. O yüzden katliamlar artarak devam edecek. Bu hayvanlar içinde insanlar içinde geçerlidir."

Orada yaşananların sonuçlarını analiz edecek bir yöneticinin olmadığını da dile getiren Fırat, "Bölgede sivil siyasetin yok. Burada sivil iktidar Bakanlar, bakan yardımcıları devre dışı kalmış vaziyette. İnisiyatif tamamen Ergenekon'un devletin o derin dehlizlerinin yönetimi altında" şeklinde konuştu.

Ülkenin bir kan gölüne dönüşmek üzere olduğunu da vurgulayan Fırat, "Hatta kan gölüne dönüştü maalesef" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.