Demirtaş'tan Rusya'daki vatandaşlara çağrı geliyor!

Demirtaş'tan Rusya'daki vatandaşlara çağrı geliyor!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Moskova ziyaretinde Rus yetkililere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılaştıkları sorunları gündeme getirecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Rusya’ya gidiyor. HDP kaynaklarına göre Rusya-Türkiye krizinden önce planlanan ziyarette Demirtaş, Rus yetkililer ile öncelikle Türkiye-Rusya krizini ve sonuçlarını değerlendirecek.

Habertürk'ten Esra Yazdıç Demir'in haberine göre, Rusya’da iş yapan ya da eğitim amacıyla bulunan Türkiye vatandaşlarının yaşadıkları sorunları da Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’a aktaracağı belirtilen Demirtaş, vatandaşlara da, “Sıkıntılarınızı HDP temsilciliklerine bildirin” çağrısı yapacak.

Heyette yer alan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Nazmi Gür, “Biz olumlu mesajlar vermek üzere Rusya’ya gidiyoruz. İki ülke arasındaki krizin faturası halka çıkıyor. Domates tarlada kalıyor. Biz bu krizin halka yüklenmemesi mesajını vereceğiz” dedi.

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin derinleşmesini istemediklerini belirten Gür, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in HDP’nin ziyaret kapsamında hükümetle istişare içinde olması gerektiği yönündeki sözlerini de, “Biz zaten bu tarz ziyaretlerimizde gittiğimiz ülkelerin büyükelçileriyle ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşüyoruz. Bugün (dün) de Dışişleri’yle bir görüşme yapacağım” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.