Demirtaş: Ver başkanlığı al özerkliği diyenler kusura bakmasın

Demirtaş: Ver başkanlığı al özerkliği diyenler kusura bakmasın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Newrozu’nda samimi, adil, eşitlikçi bir barış çağrısı yaptıklarını söyledi. Demirtaş, “Aklı çalışan hükümet Newroz çağrımızı doğru okur” dedi.

Ayşegül Doğan’la imc Özel’de Murat Sabuncu, Celal Başlangıç ve  Kumru Başer’in sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır Newrozu’nda yaptıkları çağrılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaptıkları çağrınının hükümet yanlısı çevrelerce ‘çaresizlik’, ‘acizlik’ olarak yansıtılmaya çalışıldığını ifade eden Demirtaş, “Diyarbakır Newrozu’nda yaptığımız barış çağrısı, samimi, adil, eşitlikçi bir çağrıydı… Aklı çalışan bir hükümet çağrımızı doğru okur” dedi.

haberingoruntuleri.gif
Yaptıkları çağrının muhatabının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmadığını belirten Demirtaş ‘Resmi muhattabımız hükümettir’ dedi.

“Ver başkanlığı al özerkliği diyenler kusura bakmasın”

Başkanlık sistemiyle ilgili  olarak ilkelerinden vazgeçmediklerini ve büyük bir faciayı önlediklerini belirten Demirtaş, “Başkanlık sistemine evet deseydik, AKP’li Kürtlerin sorunları çözülürdü ancak halkın sorunu çözülemezdi” dedi.

Demirtaş, “Ver başkanlığı al özerkliği diyenler kusura bakmasın, biz demokrasi için mücadele ediyoruz. Sadece Kürde demokrasi olamaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.