Demirtaş ve Yüksekdağ’dan tutuklu gazeteci ve yazarlara mektup

Demirtaş ve Yüksekdağ’dan tutuklu gazeteci ve yazarlara mektup

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, çeşitli cezaevlerinde bulunan gazeteci ve yazarlara mektup yazarak, dayanışma duygularını iletti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunan gazeteci ve yazarlarla dayanışmak amacıyla mektuplar kaleme aldı.

Yüksekdağ ve Demirtaş, cezaevlerinde bulunan gazeteci ve yazarlardan Ahmet Altan, Aslı Erdoğan, İnan Kızılkaya, Mehmet Altan, Murat Aksoy, Nazlı Ilıcak, Özgür Amed, Şahin Alpay ve Zana Kaya'ya mektup yazdı.

Eş genel başkanlar mektuplarında basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı için çalışmanın bitmeyen bir mücadele olduğunu ve zor zamanlarda dik durmanın onurlu bir davranış olduğunun altını çizerek dayanışma duygularını iletti. 

Sözkonusu isimlere cezaevinden en kısa zamanda çıkmaları dileklerinde bulunan eş genel başkanlar, buna dönük hukuki sürecin de takipçisi olduklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.