Demirtaş: Sadece İMC TV değil, parlamento da kapatılmış durumda

Demirtaş: Sadece İMC TV değil, parlamento da kapatılmış durumda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kapatılan sadece İMC TV değil, parlamento da fiili olarak kapatılmış durumda” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan İMC TV’nin kapatılması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İMC TV canlı yayınında konuşan Demirtaş, 15 Temmuz darbe girişiminin baskıcı uygulamalar için bir ‘fırsat’ olarak kullanıldığını söylerken, “Bu geçici bir dönemdir, baskı ve zulüm hiçbir zaman kalıcı olmaz” dedi.

Selahattin Demirtaş, “Kapatılan sadece İMC TV değil, parlamento da fiili olarak kapatılmış durumda” diye konuştu. “İMC TV Türkiye için önemli muhalif seslerden biridir, Türkiye’ye kazandırmış olduğu önemli alan kapanmayacaktır. Bunun durdurulması elbette mümkün olacaktır” diyen Demirtaş, parti olarak İMC TV ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.