Demirtaş: Kurbanlık koyun değiliz, halkımız mesajımızı beklesin

Demirtaş: Kurbanlık koyun değiliz, halkımız mesajımızı beklesin

HDP'li Selahattin Demirtaş, “Hükümetle yaptığımız görüşmelere göre bir açıklama yapacağız. Olumsuz bir durum çıkması halinde, halkımıza gerekli mesajı vereceğiz. Kurbanlık koyun değiliz, halkımız bizden gelecek mesajı beklesin,” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısıyla operasyonlara karşı başlatılan “Botan Yürüyüşü” kapsamında süren Mardin’in Nusaybin ilçesindeki ‘nöbet’ eylemini ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu heyetle ‘nöbet’e katılan Demirtaş, burada açıklamalarda bulundu.

“Hendek ve barikatlar bahane”

HDP Eş Genel Başkanı, partisinin barış çağrılarını dilinden düşürmediğini belirterek, “Hükümet, Ankara, Diyarbakır ve Suruç saldırılarıyla savaştan yana tavrını açıkça gösterdi. Barıştan sorumlu olan Cumhurbaşkanı ve Başbakan hala ‘Silahlar konuşacak’ diyor. Hendek ve barikatlar bahane. İstenirse İmralı’dan yapılan bir açıklamayla o barikatlar bir günde kapanır” diye konuştu.

Barış söylemlerinin artık bir suç unsuru haline geldiğini söyleyen Demirtaş, hükümetin tavrını savaştan yana koyduğunu belirtti.

Demirtaş, çözüm için İmralı’yı işaret ederken,  Kürt halkının savaş ve katliamlar karşısında asla boyun eğmeyeceğini ifade etti ve “Savaşta ısrar eden bir hükümet varsa, karşısında direnen bir halk da olacak,” dedi.

“Halkımız açıklamamızı beklesin”

HDP olarak Cizre’deki yaralıların durumuna ilişkin görüşmelere devam ettikleri bilgisini veren Demirtaş, “Direnen halkın kurtuluşu için, Amed’ten Cizre’ye, Nusaybin’den Antalya’ya kadar halklar ayağa kalksın,” dedi.

Özellikle yaralıların durumuna ilişkin artık son aşamada olduklarını vurgulayan Demirtaş, “Hükümetle yaptığımız görüşmelere göre tekrar bir açıklama yapacağız. Halkımızın gözü kulağı bizden yapılacak açıklamada olsun. Olumsuz bir durum çıkması halinde, halkımıza gerekli mesajı vereceğiz. Kurbanlık koyun değiliz, halkımız vereceğimiz mesaja göre hareket etsin,” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.