Demirtaş: Külter üzerinden Kürt gençlerine mesaj veriliyor

Demirtaş: Külter üzerinden Kürt gençlerine mesaj veriliyor

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hurşit Külter şahsında Kürt gençlerine mesaj verilmek istendiğini belirterek, "Kürtler bunun karşısında direnişi yükseltmezse Külter gibi bir bir kaybettirilecekler" dedi.

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'ten 27 Mayıs tarihinden beri haber alınamazken, DP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bunun Kürtlere karşı verilen bir gözdağı olduğunu belirterek, Kürt gençlerinin de ancak direnişle bu yöntemi durdurabileceğini söyledi. Demirtaş, kaybettirilmek istenen Külter hakkında Dicle Haber Ajansı'na şunları söyledi: 

'Sağ yakalanıp infaz edilenler var'

"24 günden bu yana DBP Şırnak İl yöneticisi Hurşit Külter'den haber alınamıyor. Devletin Cizre Silopi ve diğer yasaklı yerlerde zaten infazlar yaptığını biliyoruz. Söz konusu yerlerde sağ yakalandığı halde infaz edilen çok sayıda Kürt yurtseveri ve genci var. Bunlar birçoğu da PKK kadrosu falan değil. Bu çok iyi biliniyor. Çoğu üniversite öğrencisi ve bunlar Cizre'de bodrumlarda yakıldı. Şimdi Şırnak'ta da sağ olarak gözaltına alındığına dair çok ciddi bilgilerin olduğu Hurşit Külter ile ilgili devletin bugüne kadar inkârcı bir tutum ortaya koyması, gözdağı ve infaz politikalarının bir devamıdır. 

Külter üzerinden Kürt gençlerine mesaj veriliyor

Yani direnişe katılmayı AKP faşizmine karşı direnmeyi düşünen Kürt gençlerine bir mesaj verilmek isteniyor. Başınıza bunları getiririz ve hiçbir şey yapamazsınız, hiç kimse size sahip çıkamaz mesajı verilmek isteniyor. Tabi ki Hurşit Külter netice itibari ile devletin gözetiminde, sokağa çıkma yasağının olduğu bir yerde zorla gözaltına alınmış bir siyasetçi. Onun başına gelebilecek her şeyden tabi ki AKP devleti sorumludur. Onu gözaltına alanlar sorumludur. Fakat hukuki başvurular ile sadece çağrılarla da bu iş olmuyor. 

Direniş büyümezse Külter veya Birlik gibi insanlar katledilecek

Kürt gençlerinin Hurşit Külter ya da Hacı Birlik' in şahsında AKP'ye verecekleri cevap direnişi yükseltmektir. Bunun dışında gerçekten başka elimizden bir imkânın ve olanağın olmadığını görmemiz lazım. Yani öyle savcıya müracaat ile sonuç alınamıyor. Avukatların girişimleri ile sonuç alınamıyor. Düşünün ki bir genci şehrin ortasında kaçırıyorlar ve 23 gündür haber yok. Ne yapılacak faşizme karşı her yerde direniş büyütülürse ancak 'Biz sizin vermek istediğiniz korkunun karşısında diz çökmedik' mesajı verilirse bu tür uygulamalar durdurulabilir. Yoksa geri adım atılırsa bu korkutma politikalarının başarılı olduğu görülürse, Hurşit Külter ve Hacı Birlik' gibi birçok Kürt Yurtsever gencin başına aynı şeyler getirilmek istenecektir." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.