Demirtaş: Korkmanıza gerek yok sizi adil yargılayacağız’

Demirtaş: Korkmanıza gerek yok sizi adil yargılayacağız’

İstanbul'daki kutlamalarda konuşan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin barajı yıktığını ve çözüme hazır olduğunu belirtti.

İSTANBUL - HDP'nin seçim zaferini kutlamak için İstanbul'da Bakırköy Halk Pazarı alanında bir araya gelen, "Bizler HDP bizler Meclise" diyen on binlerce kişi, HDP bayrakları, PKK Lideri Öcalan posterleri, Türkiye bayrakları, sarı-kırmızı-yeşil flamalarla alanı Türkiye'nin renklerine bürüdü.

i1-030.jpg

Selahattin Demirtaş'a atfen, "Çaldığın gönüllerin hesabını sormaya geldik" yazılı dövizler taşıyan yurttaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ise alandan, "Seni başkan yaptırmayacağız demiştik yaptırmadık" yazılı dövizlerle mesaj gönderdi. Yurttaşların zafer halayına durduğu kutlamada ilk olarak HDP İl Eş Başkanları Ayşe Erdem ve Cesim Soylu alanı dolduran halklara seslenerek, İstanbul'un seçim başarısını kutlayıp kendilerine destek veren halklara teşekkür etti. Seçim sürecinde yaşamını yitirenleri andı anan Cesim Soylu, "Bu başarı özgürlük şehitlerimizindir" dedi. Eş başkanların ardından HDP'nin İstanbul'dan meclise gönderdiği Ali Kenanoğlu, Beyza Üstün, Erdal Ataş, Filiz Kerestecioğlu, Garo Paylan, Sazai Temelli, Pervin Buldan, Turgut Öker, Levent Tüzel Hüda Kaya sahneye çıkarak halkı selamladı. Adaylarla birlikte sahneye son olarak ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş davet edildi. 

'Ortadoğu'nun kaderini değiştirecek zafere imza attınız'

Demirtaş konuşmasına , "Herhalde bu kadar büyük bir emek ve bedelden sonra sevinmek en fazla sizlerin hakkıdır, zaferinizi kutluyorum" diye başladı. Seçim sonuçlarının sadece Türkiye'de değil tüm Ortadoğu'da kader değiştirecek bir niteliğe sahip olduğunu ifade eden Demirtaş, "Sadece ülkemizin değil tüm Ortadoğu'nun kaderini değiştirecek bir zafere imza attınız. Selam olsun. Bundan sonra da bu zaferin sorumluluğuyla hareket edecek tüm yoldaşlarıma selam olsun. Kolay olmayacağını biliyorduk. 12 Eylül'ün önümüze diktiği bu barajı aşma konusunda engellerle karşılaşacağımızı biliyorduk. Ama bu kadar ahlaksızca, vicdansızca saldırılarla karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Halkımızdan oy istedik destek istedik. Bütün ezilenler hep birlikte özgür yarınlarımızı kuralım dedik. Bütün suçumuz buydu işte. Bombalamalar, tutuklamalar, hakaretler…Katlimize fermanın nedeni buydu işte" dedi.

i2-021.jpg

‘Yenilenler yalancılar oldu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde kullandığı, "Bu barajı biz mi koyduk biz kaldıralım, siz de kendinize güveniyorsanız seçime girin" şeklindeki sözlerini hatırlatan Demirtaş, "Akıl veren kendisiydi. Bir üst akıl yok. O aklı sen bize vermiştin. Meğerse kendisindeki son akılmış onu da bize vermiş. Barajı aşacağımızı düşünmüyorlardı. Onlar bedava 80 milletvekilinin hayalini kuruyorlardı. Sadece HDP'ye saldırarak ahlaksızca seviyesizce bir kampanya yürüttüler. 5 arkadaşımız bu saldırılarda kaybettik. Yüzlerce gözaltı var, tutuklamalar var. İşte bütün bunlara rağmen kararlılıkla, inançla çalıştınız yılmadınız. Ya Türkiye tek adam diktasına teslim olacak ya da HDP ile özgürlüklere yürüyecekti. Ve halk karar verdi. Yenilenler yalancılar oldu. Ve gördük ki Allahın'ın kelamı Kuran-ı Kerim yalan atanları çarpıyormuş. Tutmuyormuş yalanlar. Bunların hepsi görüldü" dedi.

i3-013.jpg

'Hiç kimse çıkmazsa HDP yönetime talip olur'

Koalisyon tartışmalarına da değinen Demirtaş, "Bize düşen halkın omzumuza yüklediği sorumluluğa layık olmaktır. Biz oluşacak istikrarsızlık ve güvensizlik ortamına karşı hamle yaptık” dedi. Demirtaş şöyle konuştu: 

“Tam da emekçilerin ezilenlerin halkın özgür iradesinin ifadesiyiz. Buna layık bir çalışma yürüteceğiz. Koalisyonlardan korkmamıza gerek yok. Bakın bize bizim adaylarımıza. Her birimiz ezilenden yanıyız. Her birimiz barıştan demokrasiden yanayız. Biz bütün renklerimizle bir araya geliyoruz. İlla tek parti illa tek dil tek ampul Türkiye'yi yönetecek diye bir şey yok. Ama bize sıra gelinceye kadar birinci ve ikinci parti var. Bakalım bir araya gelecekler mi. Hiç kimse çıkmazsa HDP yönetime talip olur. Panik yapmaya korkmaya gerek yok. Yaptıkları açıklamalara bakın. Halka hakaret ediyorlar. 13 yıldır milli iradeden dem vuruyorlar şimdi yenilgiyi tattılar millete hakarete başladılar. Bunların halkın iradesine saygıları da buraya kadarmış."

i4-011.jpg

Demirtaş'tan Davutoğlu'nun balkon konuşmasına gönderme


AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun dün yaptığı balkon konuşmasına da göndermede bulunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: 

"Özellikle dün AKP genel başkanının balkon konuşmasını herhalde dinlediniz. Ben sandım ki Ahmet Hoca'ya yanlış seçim sonuçları vermişler. O da inanmış sanki 400 vekil kazanmış havasıyla konuşuyor garibim. Ya Ahmet Hoca yenildin, yenildin. Başbakan değilsin. HDP seni iktidardan düşürdü. Bu gerçekle yüzleş artık. Artık bize balkondan parmak sallayan cesaretiniz yok artık bizimle aynı seviyede konuşacaksınız. Geçti o günler. Koltuktan düştünüz diye sizi asacak halimiz yok. Suçlarınız neyse adil olarak yargılanacağız taahhüdünde bulunuyoruz. Roboski'de, Gezi'de katletmediyseniz, suç işlemediyseniz rahat olun. İktidarlar geçicidir. Kalıcı olan Büyük insanlıktır. Büyük insanlık toplumun tamamından destek aldı. Milyonlarca insanın yüreğinde büyük insanlık umudunu yeşerttik."

'Halk çözüm bekliyor'

Türkiye toplumunun siyasetçilerden kavga değil, çözüm beklediğini ifade eden Demirtaş, "Türkiye toplumu bizden kavga beklemiyor. Çözüm bekliyor. Aleviler, Kürtler, Ermeniler, işçiler, emekçiler kadınlar çözüm bekliyor. Halkın bize verdiği mesajı doğru anlamışsanız biz hazırız. Biz bu işin artık sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Çözüm sürecini kaldığı yerden yürütmeye hazırız. Sivil yeni bir anayasayı topluma armağan etmeye hazırız. Seçim barajını kaldıralım. Medyayı basını özgür bırakalım. Cezaevlerinde haksız yere tutuklu olanları hasta mahpusları olanları bir an önce ailelerine kavuşturalım. TOMA'ları da Orman Bakanlığı'na verelim ağaç sulasınlar. Gelin bunu yapalım. Türkiye bizden bunu bekliyor. Ama biz ilkelerimiz çerçevesinde parlamentoda atılacak olumlu her adımı desteklemeye hazırız. Herhalde şu saatten sonra başkanlık tartışması yapacak halimiz yok. Ahmet Hoca, 'Baraj altında kalırsanız mızıkçılık yapmayın' demiştin bize. Şimdi senin mızıkçılık yapmaya hakkın yok. Tek başına iktidar olamazsan istifa edeceğim demiştin. Bak olamadın. Biz sözümüzü tuttuk. Seni bu zulümden kurtaracağız demiştik yaptık. Onu da başkan yapmadık seni de başbakan yaptırmadık" diye konuştu.

Ayaklarınızı yere sert vurun

Demirtaş konuşmasını kitleye, "Bu gün eğlenmek sizin hakkınız. Halaylarınızı çekin. Ayaklarınızı da yere sert vurun ki saray titresin" diyerek sonlandırdı.

Kutlama Hozan Kawa'nın sahne almasıyla devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.