Demirtaş: Kayyum yasası yapsalar da uygulaması imkansız

Demirtaş: Kayyum yasası yapsalar da uygulaması imkansız

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili düzenlemenin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Demirtaş, kayyum uygulamasının yöre halkı tarafından dikkate alınmayacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eşbaşkanları ve sözcüleri tarafından Diyarbakır’da ortak bir açıklamada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, belediyelere kayyum atanması tartışmasına değindi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, kayyum uygulamasının yöre halkı tarafından dikkate alınmayacağını söyledi.

“Kayyum yasası yapsalar bile kadük bir yasadır uygulanması imkansızdır” diyen Demirtaş, şunları söyledi:

“Türkiye’deki iç hukuk sistemi hali hazırda belediyelere kayyum prosedürünü ön görmüyor. Ama geçmişte Sur Belediyesi çok dilli belediyecilik kararı aldığı için meclisinde belediye başkanı ve meclis üyelerinin tamamı görevden alınmış, yerine vali yardımcısı atanmıştı. Bu da bir türlü kayyumdu”

“Kayyum halk tarafından tanınmaz, dikkate de alınmaz, ne belediye personeli, ne çalışanı ne de yöre halkı seçmediği bir memuru, AKP memurunu belediye başkanı olarak tanımaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.