Demirtaş: İlerleme sağlanırsa silah bırakma gündeme gelebilir

Demirtaş: İlerleme sağlanırsa silah bırakma gündeme gelebilir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK’nin silah bırakmasının masada olduğunu belirterek, “Müzakereler sorunsuz ilerlerse PKK ilkbaharda silah bırakabilir” dedi.

Akşam Gazetesi’ne konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK’nin silah bırakmasının masada olduğunu belirterek, “Müzakereler sorunsuz ilerlerse PKK ilkbaharda silah bırakabilir” dedi.

Demirtaş’ın açıklamasından başlıklar şöyle:

“Hükümet’le yaptığımız görüşmelerde en önemli başlıklar arasında ‘kesin eylemsizlik’ ve ‘silah bırakma’ yer alıyor. Müzakerelerde ilerleme sağlanırsa sıra silah bırakmaya da gelir. Bu konuda son sözü söyleyecek kişi Öcalan’dır. Süreç sorunsuz ilerlerse bu çağrı ilkbaharda gelebilir.

İmralı

“Yeni İmralı ziyareti için gerekli başvurularımızı yaptık. Gidiş tarihi konusunda henüz bize iletilen bir bilgi yok. Adalet Bakanlığı’ndan yanıt gelir gelmez adaya gideceğiz. Gecikmenin, HDP ile Hükümet arasındaki müzakerelerden kaynaklandığını sanmıyorum.

“Devlet heyeti ile Öcalan arasındaki görüşmeler sürüyor olabilir. İmralı’ya gidişimizin bu sebeple geciktiği kanaatindeyim.

İzleme kurulu

“İzleme Kurulu için önerdiğimiz isimler konusunda bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. Bu konuda Hükümet’ten herhangi bir geri dönüş olmadı. Önerdiğimiz isimlerin Hükümet tarafından reddedildiği iddiaları, spekülasyondan ibaret ve gerçeği yansıtmıyor. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum