Demirtaş: Biri saltanat, biri de para için yollarda

Demirtaş: Biri saltanat, biri de para için yollarda

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hatay'da düzenlenen salon toplantısında konuştu.

Halkın adayı olarak yola çıktığını söyleyen Demirtaş, "Birilerinin paraya ihtiyacı var, parası eksik onun için yollarda. Birilerinin koltuğu saltanatı yetersiz, onun için yollarda. Ama bizim kardeşlik hukukumuz adaletimiz ve barışımız eksik. Biz bu ihtiyacı gidermek için cumhurbaşkanlığı seçimlerine katıldık" dedi.

Selahattin Demirtaş, merkez Defne İlçesi'ndeki Bedircan Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda destekçileriyle bir araya geldi. Alkışlarla karşılanan Demirtaş, kalabalığı selamlayıp, bazı partililerle tokalaştı. Demirtaş'ın programına HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, teşkilat yöneticileri eşlik etti.

Demirtaş konuşmasında Suriye'de yaşanan iç savaştan en çok etkilenen kentlerin başında Hatay'ın geldiğini belirtip, bir an önce Suriye ve Ortadoğu'da barışın hakim olması dileğinde bulundu. Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Demirtaş, parti olarak hükümetin Suriye politikasını desteklediklerine ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

'KARDEŞLİK HUKUKUMUZ, ADALETİMİZ VE BARIŞIMIZ EKSİK'

Recep Tayyip Erdoğan'ın 'saltanat', İhsanoğlu'nun ise paraya ihtiyaç duyduğu için aday olduğunu belirten Demirtaş şöyle konuştu:

"En çok ihtiyacımız olan şey bu topraklarda kardeşçe barış içerisinde adil eşit bir yaşam. Derler ya, kimin neye daha çok ihtiyacı varsa, onu kapatmaya, gidermeye çalışır. Bizler o nedenle barış ve kardeşlik için yollardayız. Çünkü her birimizin en fazla buna ihtiyacı var. Bu topraklarda binlerce yıldır kadim halklar ve kültürler olarak, birlikte yaşadığımız bu topraklarda yine bir kez daha adil ve eşit kardeşliği inşa etmek istiyoruz. Halklar arası dayatılan ve bozulan kardeşlik hukukunu yeniden inşa etmek istiyoruz. En fazla buna ihtiyacımız var. Birilerinin paraya ihtiyacı var, parası eksik onun için yollarda. Birilerinin koltuğu saltanatı yetersiz onun için yollarda. Ama bizim kardeşlik hukukumuz adaletimiz ve barışımız eksik. Bizi bu ihtiyacı gidermek için cumhurbaşkanlığı seçimlerine katıldık."

'SURİYE'YE YANGIN DÜŞTÜĞÜNDEN BU YANA HATAY DA YANIYOR'

Suriye'deki iç savaşın Hatay'ı da çok etkilediğini vurgulayan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suriye'ye yangın düştüğünden bu yana Hatay da yanıyor. Hatay'da da savaş var. Hükümet bu savaşı görmezden geliyor, üstünü kapatmaya çalışıyor. Üstelikte bu savaşın taraflarından biri AKP hükümetidir. Suriye'deki savaşın taraflarından biri Hatay'daki savaşın taraflarından biridir. Halklara karşı yürütülen savaşta maalesef ki zalimden, zulümden yana tavır alan hükümetimizin politikaları sonucu şu anda Suriye'de kan gövdeyi götürüyor. Hatay, kardeşlik hukukunu kuracağımız ilk yer olmalıdır. Çünkü burada eşit, adil birlikte yaşam başarılamazsa Türkiye'nin hiçbir yerinde başarılamaz."

AKP adayı Başbakan Erdoğan'ın mezhepçilik yaptığını, tek mezhep, tek dil, tek ırk üzerinden Türkiye'yi tekleştirmeye çalıştığını belirten Demirtaş, ülkedeki gerilimin nedeninin de bu olduğunu söyledi.

'SEÇİLİRSEM TRT GENEL MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALACAĞIM'

TRT'nin seçim çalışmaları yapan üç adaya adil yaklaşmadığını öne süren Demirtaş, Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 bin 244 dakika, kendisinin ise sadece 244 dakika TRT ekranlarında yer aldığını söyledi. Kürsüde bulunan TRT Haber mikrofonunu eline alan Demirtaş, cumhurbaşkanı seçilirse ilk işinin TRT Genel Müdürü'nü görevden almak olacağını ifade etti.

Tüm insanların ve halkların kardeşliği için mücadele ettiklerini aktaran Demirtaş, seçmenlere mührü ortadaki fotoğrafa basmaları tavsiyesinde bulundu.

Demirtaş: Biri saltanat, biri de para için yollarda

Demirtaş: Biri saltanat, biri de para için yollarda

Demirtaş: Biri saltanat, biri de para için yollarda

Demirtaş: Biri saltanat, biri de para için yollarda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.