Demirtaş: BDP Ağrı'da Kazanırsa Barış Süreci Güçlenmiş Olacak

Demirtaş: BDP Ağrı'da Kazanırsa Barış Süreci Güçlenmiş Olacak

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1 Haziran'da yenilenecek belediye başkanlığı seçimiyle ilgili olarak "BDP Ağrı'da kazanırsa barış süreci güçlenmiş olacak" dedi.

AĞRI - Dörtyol kavşağındaki BDP'nin mitingi şenlik havasında başladı. Saat 13.00'te başlayan ve yaklaşık 20 bin kişinin izlediği miting öncesinde Kürtçe türküler söylendi.

BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gülten Kışanak, Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yaptığı konuşmalardan sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vatandaşlara seslendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile birlikte halkı selamlayan Selahattin Demirtaş, 1 Haziran'da AKP'yi ikinci defa Ağrı'da yenmenin mutluluğunu yaşayacaklarını bildirdi.
 
AKP'yi yenilgiye doymayan güreşçilere benzeten Demirtaş, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Ağrı'da geçtğimiz 28 Mayıs günü yaptığı mitingde Ağrılı kadınların eve kilitlendiğini, bu nedenle oy kullanamadıklarını iddia ettiğini anımsattı. Bunu yalan ve kadınlara yapılan bir hakaret olarak nitelendiren Demirtaş, şöyle devam etti:
 
"Bu kadınların gücünü anlamamışsın. BDP'nin 77 kadın belediye başkanı var. Onların partisindeki kadın belediye başkanı sayısı 7 kişi. Bu kafa, bu zihniyet kadını köle zannediyor. Bu kadınlar 'eşitiz , Kürt kadınıyız' dediler ve nasıl br güç olduklarını ortaya koydular. Bu partiyi var eden sizin o eşsiz mücadelenizdir. Sizlerin dualarıdır. Ağrı'ya kadın rengiyle saflık, dürüstlük, temizlik anlayışı geliyor. Bunlar alışmışlar kadın ortada yoksa demek kapının arkasında kilitlidir. Başbakanın kafası sadece kadını eve kilitlemeye çalışıyor. Ellerinde kadın özgürlüğüyle iligli tek bir argümanları yok."
 
Başbakan Erdoğan'ın Ağrı mitinginde vatandaşların korktukları için BDP'ye oy verdiklerini söylediğine işaret eden Demirtaş, vatandaşlardan oylarına sahip çıkmalarını istedi. Demirtaş, "Ağrılılar, tehditlerle korkarak BDP'ye oy veriyorlarmış. Başbakan bu sözleriyle 'Ey Ağrılılar hepiniz korkağın tekisiniz. Korka korka BDP'ye oy veriyorsunuz' demek istedi. Size korkak diyene 1 Haziran'da öyle bir cevap verinki 'Biz Allah'tan başkasından korkmayız' diyin. Korku nedir görmek isitiyorsan sayın başbakan 1 Haziran'da aynaya bak aynaya kendi gözlerindeki korkuyu göreceksin. Tek bir kardeşimizi bize oy versin vermesin asla tehdit etmedik. Bu bizim içim haramdır, günahtır" diye konuştu.
 
"ÇANKAYA'NIN YOLLARI SENİN İÇİN MAYINLIDIR, DİKENLİDİR
 
Ağrı'nın Cumhuriyet tarihi boyunca en fakir şehir olduğunu bunun 12 yıldır aynı şekilde devam ettiğini belirten Demirtaş şunları söyledi: "Ağrı 12 yıldır bir adım yol gidemez miydi? Batıya yaptığın yatırımların binde birini buraya yapsaydın Ağrılı gençler gidip inşaatlarda amelelik yapar mıydı? Çiftçiler, üreticiler hayvanlarını yok pahasına satmak zorunda kalır mıydı? Bir lokma ekmeğe muhtaç oldular. Neden yapıyorlar bunu, dertleri nedir? Çünkü istiyorlarki köle olun. Bir torba makarna kömür için bunların kapılarında bekleyin istiyorlar. Ve eğer bu politika değişsin istiyorsanız, bu yalanlara dur deme zamanıdır. Kürt halkı kendi anavatanında kimsenin kölesi değildir. Bir torba makarnaya, kömüre onurunu satacak halk da değildir. Başbakan isteseydi Ağrılı kadınları, gençleri, esnafı sevseydi burada yalan konuşmak yerine biraz devletin olanaklarını buraya aktarsaydı burası köy görüntüsünde olmazdı. İstanbul'daki, Karaman'daki, Konya'daki yatırımı anlatıyor. Buraya gelince 'Ya bir hastane yapacaktık, bitiremedik bitireceğiz' diyor."
 
Türkiye'de doğalgaz olmayan 6 yerden birinin Ağrı olduğuna dikkati çeken Selahattin Demirtaş, vatandaşlara 'sabredin' denildiğini ileri sürdü. Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de şöyle konuştu:
 
"Çankaya'nın yolu buralardan geçer. Buraların yolu çamurdur öyle kolay kolay Çankaya'ya gidemeyeceksiniz. Çankaya yolları senin için mayınlıdır, dikenlidir. Çamurlu yolları senin belediye başkanın yaptı. Kendi politikanızla yolları tıkadınız. Başbakan buraya gelip yüzlerce trilyondan bahsediyor. Ya her devlet kurumunun resmi belgesi var. Toplamda bizler 6 kat yalan söylediğini burada tespit ettik. Bu bir olimpiyat rekorudur. Yalancı var, yalancı var. Bu ülkede yalanıyla ünlü olan eski siyasetçiler var. Ama hepsi Başbakana bakıp imreniyorlar. 'Ya biz bu kadar başaramadık, bunun sallaması olimpiyat şampiyonluğu getirecektir' diyorlar."
 
"BDP AĞRI'DA KAZANIRSA BARIŞ SÜRECİ GÜÇLENMİŞ OLACAK"
 
Ağrı'da işsizlik ve yoksullukla mücadele edeceklerini, kenti yeniden inşa etmek için çaba harcayacaklarını anlatan Selahattin Demirtaş, "Başbakan burada belediye başkanının adayının ismini ağzına alamadı. Kendi adayının şöyle gururla yanına alıp 'biz onur duyuyoruz' diyemedi. Sahnede gören oldu mu? Belediye başkanı 'hırsızlık yaptı' da diyemiyor. 'Gözüm üzerinde olacak onu yakından takip edeceğim' diyor. Bu daha berbat birşey. Bu işlerin sendin zaten piri. Allah billah aşkına senin gözün Ağrı'nın üzerinde olmasın. Kuzuyu kurda teslim edeceğiz hele bak. Gel sen aday ol Sırrı Sakık'a karşı. Gücün yetiyorsa eğer. Yoksa Ağrı halkını 10 yıldır bir tek çivi çakamamış bir belediye başkanına teslim edemeyiz" diye konuştu.
 
Barış yolunda yürümek istediklerini tekrarlayan Demirtaş, anaları tahrik edip kışkırtarak barışın sağlanamayacağını ileri sürdü. Demirtaş, "B, C planından bahsediyor. Bizim A planından başka planımız yok. Sadece barış yolunda yürümek istiyoruz. B planı gidip Sayın Öcalan'a yalvarmak. C planı ise olmadı gidip ikinci defa yalvarmaktır. Biliyor ki çözüm süreci onsuz yürümüyor. Bu halkı tehdit ederek yürümüyor. BDP Ağrı'da kazanırsa barış süreci güçlenmiş olacak. Sizlerden özellikle genç arkadaşlardan rica ediyorum. Gerilim çıkarmaya çalışıyorlar. Polis getirmediklerini söylüyorlar. Onlardan da kimi iyi kimi art niyetli olabilir. Resmi görevini yapabilir. Kimi de provokasyon çıkarmak isteyebilir. Buna karşı dikkatli oldun. Biz kavga, gürültü istemiyoruz. Şiddet istemiyoruz. Memuru, işçisi, öğrencisi huzur bulacak. Sokakları karıştırmak istiyorlar. Genç arkadaşlar bunlara kanmasınlar" dedi.

Demirtaş: Bdp Ağrı'da Kazanırsa Barış Sürece Güçlenmiş Olacak

Demirtaş: Bdp Ağrı'da Kazanırsa Barış Sürece Güçlenmiş Olacak

Demirtaş: Bdp Ağrı'da Kazanırsa Barış Sürece Güçlenmiş Olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.