Demir: Yüksekova'da yasak hemen kaldırılmalı, mahalleli perişan oldu

Demir: Yüksekova'da yasak hemen kaldırılmalı, mahalleli perişan oldu

Yüksekova Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir, mahallelerinde şuan itibariyle 3 bin ailenin bulunduğunu ve yasağın biran önce kalkamadı gerektiğini söyledi.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - 13 Mart'tan beri sokağa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova'da vatandaşlar yasağın bir an önce kalkmasını istiyor. Operasyonlar bitmesine rağmen arama tarama faaliyetleri nedeniyle uzatıldığı bildirilen yasak ilçe halkının mağduriyetini gün geçtikçe arttırıyor.

Yeni Mahalle Muhtarı Kerem Demir yasağın ilk gününden beri mahallede bulunduğunu belirterek, "Yasak başladığında mahallemizde yaklaşık 700 aile vardı. Kaymakamlık tarafından birkaç kez mahallede bulunan ailelere gıda yardımı yapıldı ancak operasyonun bittiğine dair açıklamanın yapılmasının ardından mahallemize dönüşler arttı. Gerek diğer mahallelerde oturan ailelerin mahallemize gelmesi gerekse mahalle sakinlerinin evlerine bir şekilde geri dönmesi ile şuan itibariyle mahallede bulunan aile sayısı yaklaşık 3 bin civarında. Mahalle sakinleri dönen ve misafir ailelerle tüm gıdalarını paylaştı. Şuanda mahallemizde ciddi bir gıda sorunu yeniden başladı ancak artık bu kadar insanın mağduriyeti dağıtılacak gıdalarla giderilemeyecek seviyede" dedi.

Mahalle'de bulunan ailelerin perişan durumda olduğunu belirten Demir, "Yetkililere mahallede bulunan vatandaşlar adına çağrıda bulunuyorum. Sokağa çıkma yasağı biran önce kaldırılmalı. İnsanlarımız çaresiz ve bu durum bu şekilde daha fazla devam edemez" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.