DBP'liler Hakkari'den çıkamadı!

DBP'liler Hakkari'den çıkamadı!

DBP’nin çağrısı ile sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı Sur, Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenmek istenen yürüyüşe katılmak için Hakkari’den yol çıkan araçlar Depin kontol noktasında engellendi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilan edilen ve bugün 49; Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 38. gününü geride bırakan sokağa çıkma yasakları ve bu ilçelerde yaşanan sivil ölümlerin önüne geçmek için Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan çağrının ardından Hakkari’den yola çıkan ve aralarında DBP ile HDP’li seçilmişlerin de bulunduğu grup Hakkari’den çıkamadı.

Grubun kentten çıkacağı saatlerde polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekerken 5 araçlık konvoy Depin Polis Noktasında polis engeline takıldı. 

Grubun çıkışına izin verilmezken konu ile ilgili açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, bir çok il ve ilçede sokağa çıkma yasaklarının devam ettiğini belirterek, “Dün Demokratik Bölgeler Partisinin Genel Merkez tarafından alınan kararla buradaki ölümleri durdurma, sivil katliamların önüne geçmek için örgütlü olduğumuz bütün il ve ilçelerde Cizre’ye bir yürüyüşümüz olacaktı. Ama maalesef Hakkari Depin polis kontrol noktasının bulunduğu köprüde geçmeye çalışan konvoyumuz durduruldu. Bugüne kadar giden konvoylardan kimlik istenilmediğini bunu belirtmemize rağmen yeni bir karar alındığı bize iletildi. Herkes kimliğini ibraz etmek durumundadır denildi. AKP’nin konvoyu olsaydı, AKP’nin mitingi olsaydı bunu yapabilirler miydi? Hakkâri, Şemdinli ve Çukurca’dan gelen araçlara da izin verilmedi. Biz yarın tekrardan ikinci konvoyumuzu da işin içine katarak buraya geleceğimizi günü birlik yasalarla bu ülkenin sorunlarının çözülmeyeceğini herkesin bilmesi gerekiyor” dedi.

Akdoğan’ın açıklamanın ardından DBP’lilerin bulunduğu 5 araçlık konvoy Hakkari kent merkezine geri döndü.

a1-062.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.