DBP'den 1 Mayıs kutlama mesajı

DBP'den 1 Mayıs kutlama mesajı

DBP Genel Merkezi, yayınladığı mesaj ile işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutladı.

DBP Genel Merkezi yaptığı yazılı açıklamayla, dünya işçi sınıfının 1 Mayıs Bayramını kutladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının hükümetler tarafından çoğu kez katliamlarla engellendiğini ifade edilen açıklamada, her şeye rağmen 1 Mayıs'larda emekçiler ve devrimcilerin günü direnişi büyüterek kutladığı belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"1 Mayıs'ları yasaklamalarına rağmen emekçiler ve devrimciler bu yasakları hiçbir zaman dinlemedi, tüm baskı ve saldırılara rağmen 1 Mayısları kutladılar. Nasıl ki Kürt Halkı Newroz bayramının kutlanması için büyük bedeller ödediyse, Türkiyeli emekçiler ve devrimciler de 1 Mayıs'ı kutlamak için büyük bedeller ödediler. Bu bedeller sayesinde egemenler, 1 Mayıs'ı resmi tatil yapmak zorunda kaldılar.

1 Mayıs dini, etnik, mezhebi, düşüncesi ve sosyal konumu ne olursa olsun tüm emekçiler, demokratlar tarafından dünyada kutlanan tek gündür. Bu anlamda 1 Mayıs mücadelenin toplumsallık karakteri kazandığı gün olma özelliğiyle emekten yana olan herkesin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alanlara çıkıp hırsızlığa ve emek sömürüsüne dur deme zamanıdır. 

AKP iktidarının milliyetçi, cinsiyetçi, barışı ortadan kaldıran, savaşı dayatan, halkları ayrıştıran politikalarına karşı birlik ve dayanışma içinde, omuz omuza mücadele etmeyi direnerek sürdüreceğinin anlatıldığı açıklamada şunlar denildi: "Türkiye ve Kürdistan'ın her yerinde 1 Mayıs'ta alanları doldurarak dilimiz, kimliğimiz ve rengimizle 1 Mayıs Dünya işçi bayramı kutlamalarında yerimizi alacağız. 1 Mayıs dünya işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele gününü en içten duygularımızla kutlar, tüm ezilenlerin, tüm emekçilerin, haklı mücadelelerinin yanında olduğumuz bir kez daha vurguluyoruz." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.