DBP Olağanüstü Kongre hazırlıklarına başladı

DBP Olağanüstü Kongre hazırlıklarına başladı

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği 4. Olağanüstü Kongre öncesi hazırlık komisyonu oluşturuldu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, 22 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne ilişkin il, ilçe, gençlik, kadın örgütlerine yönelik genelge yayınladı. Kongreye ilişkin Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek'in başkanlığında komisyon oluşturulduğu ve bölgelerde 9 ayrı toplantı yapılacağı belirtildi.

Genelgede, "Dokuz aydır Kürdistan'da yürütülen şehir savaşlarının nedeni; değişime rasyonel, makul ve insani çözüm bulmak yerine yüzyıldır uygulaya geldiklerinin yol açtığı çözümsüzlük sıkışmışlıktan kaynaklanmaktır. Yüzyılın Kemalist çizgisindeki bu ısrarın çözümsüzlük ürettiğini görmek istemeyen AKP iktidarı, kent savaşları, siyası soykırım operasyonlarıyla demokratik siyaseti ve siyasi partileri de devre dışı bırakarak kendi seçeneklerini topluma giydirmek istemektedirler. Kemalist Cumhuriyet ve onun anayasal düzeni fiili olarak ortadan kaldırılmış, anayasa ve kendi yasalarını yok hükmünde sayarak, herkesi ve her kesimi kriminalize ederek kendi otoriter faşizan rejimlerine toplumu ikna etmeye çalışmaktadırlar" ifadelerine yer verildi. 

DBP'nin 3 Parti Meclisi üyesinin öldürüldüğüne işaret edilen genelgede, "Partimize dönük bu saldırı ve yönelimin temel amacı; halkımızın partimiz aracılığıyla kendi kendisini yönetme isteğini engellemek, demokratik siyaseti terörize ederek itibarsızlaştırmaktır" değerlendirmesi yapıldı. Demokratik ortak vatanda bir arada yaşamanın yolunun bölgelerin siyasal özerkliği temelinde kendilerini Demokratik Özerklikle yönetmesi olduğu belirtilen genelgede, 4. Olağanüstü Büyük Kongre'de hem yapısal hem de yönetimsel olarak önemli değişikliklere gidileceği kaydedildi. 

Genelgede, kongre hazırlık komisyonunun 25 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında kentlerde süreç ve kongre temsiliyeti gündemleri ile halkla toplantılar alacağı aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.