DBP il eşbaşkanı gözaltına alındı

DBP il eşbaşkanı gözaltına alındı

DBP Elazığ İl Eşbaşkanı Mehmet Nazif Koç ve beraberinde ki 3 kişi akşam saatlerinde Karakoçan ilçesinden gelirken polis noktasında gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi sabahın erken saatlerinde serbest bırakılırken Koç ise TEM Şube'de bekletiliyor.

DBP Elazığ İl Eşbaşkanı Mehmet Nazif Koç ve beraberinde ki 3 kişi dün akşam saatlerinde Karakoçan ilçesinden gelirken il çıkışında bulunan polis noktasında gözaltına alındı.

Haklarında topladıkları fitre ve zekâtları "Örgüte finanse etme" dolayısıyla ihbar olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Burada alınan ifadelerin ardından araçta bulunan 3 kişi sabah saatlerinde serbest bırakılırken Eşbaşkan Koç ise üzerinde bulunan 7 Bin TL'ye yakın paradan dolayı "Yasadışı örgüte finans sağlama" gibi gerekçelerle halen Elazığ TEM Şube'de bekletiliyor.

Koç'un önümüzde ki saatlerde Adliye çıkarılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.