DBP: Hedef kongremizi boşa çıkarmak

DBP: Hedef kongremizi boşa çıkarmak

Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek'in tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan DBP Genel Merkezi, karara tepki gösterdi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in tutuklanmasına ilişkin Diyarbakır'daki DBP Genel Merkez Danışma Bürosu'nda toplantı düzenlendi. Basından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Demir Çelik ile DBP PM üyesi Semra Demir'in katıldığı toplantıda partileri üzerindeki yoğun baskı ve tutuklama furyalarına dikkat çekildi. Demir Çelik, "Tek alternatif siyaset demokratik özerkliktir" diyerek, bu çözüm öngörüsünü AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek başına engellemek istediğini dile getirdi. Çelik, 100'ün üzerinde belediyeleri olduğunu; 22 belediye eşbaşkanının tutuklandığını, 19'unun ise görevden uzaklaştırıldığı bilgisini vererek, tüm bunlarla DBP'nin terörize edilip siyasetin dışına itilmek istendiğini kaydetti. 

'Gayri ciddi ve gayri ahlaki'

Parti adına hazırlanan açıklamayı okuyan PM üyesi Demir, DBP'nin Kürt siyasi hareketinin haklı davasının temel bileşeni olduğunu söyledi. Demir, Yüksek'in TEM polisleri tarafından Ranger tipi araçlarla yolu kesilerek hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını kaydederek, "Eşbaşkanımız gözaltında iken hiç bir soru sorulmadığı gibi, keyfi olarak gözaltı süresi uzatılmıştır. Savcılık ifadesinde ise kendisine isnat edilen suçlarla ilgili ileri sürülen tek delil, siyasi parti liderinin çeşitli tarihlerde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yaptığı konuşmalardır. Hatta ve hatta isnat edilen bu suça ilişkin sunulan basın açıklamaları başka siyasetçilerin konuşmalarını içerecek düzeyde gayri ciddi ve gayri ahlaki şekilde hazırlandığı görülmüştür" dedi. 

'Çözüm demokratik siyaset'

Yüksek'in tutuklanması ile "hukukun üstünlüğü" ilkesinin bir kenara bırakıldığını ifade eden Demir, "Saray'ın kontrolünde yürütülen bu özel savaş konseptinin diktatörlük rejimi kurma hırsı ile alakalı olduğunu biliyoruz. Sayın Öcalan liderliğinde başlatılan Kürt meselesinin demokratik siyaset zemininde çözülmesi girişimi saray darbesi ile akamete uğradığı gibi, çok daha derin bir savaş konsepti ile ülke kaosa sürüklenmiştir. Bu çözümsüzlük ve kaos üreten politikaların halkların yararına olmayacağı bilinmelidir. Bu temelde çözümün demokratik siyasetle olacağına dair gerek Kürt Siyasal Hareketi, gerekse DBP Eş Genel Başkanımız Sayın Kamuran Yüksek'in her fırsatta dile getirdiği Demokratik Özerklik ve Demokratik Cumhuriyetle mümkün olabileceği gerçeği ortada iken, siyasi partinin ve onun Eş Genel Başkanının yaptığı siyasi faaliyetleri suç sayıp, yasaklamanın; delilden yoksun, mesnetsiz suçlamalarla eş genel başkanımızın tutuklanmış olmasını kabul edilemez buluyor, şiddetle reddediyoruz. Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur'da yürütülen kirli savaşın soykırım sorumluları, bugün siyasi soykırımı da derinleştirmek istemektedirler" diye konuştu. 

'Hedef kongremizi boşa çıkarmak'

Gözaltı operasyonlarının DBP'nin kongre hazırlıklarını hızlandırdığı bir döneme denk getirilmesine de dikkat çeken Demir, "Kürt meselesinin siyasal zeminde çözümü projesi olan Demokratik Özerklik, Demokratik Cumhuriyeti inşası misyonu olan partimize yönelik bu saldırıların; bu sürece cevap olacak, süreci güçlü karşılayacak, nitelikli bir örgütlenmeyi hedefleyen kongremizi boşa çıkarmaya dönük olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte genelde siyasetin, özelde demokratik Kürt siyasetinin dokunulmazlıklar kaldırılarak tasfiye edilmek istenildiği bir kez daha hatırlandığında, bu siyasi soykırım operasyonlarında güdülen amaç ortaya çıkmıştır. Bütün baskı, yıldırma, savaş ve siyasi soykırım operasyonlarına karşı en büyük cevabımız halkımızla birlikte hem mücadelemizi yükseltmek hem de nitelikli kongremizi gerçekleştirerek cevap olmaktır" ifadelerini kullandı. 

Demir, açıklamanın sonunda mücadelelerini yükselteceklerinin vurgusu yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.