DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı tutuklandı

DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı tutuklandı

Diyarbakır'daki Newroz kutlamasına dair başlatılan soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 8 kişiden Newroz Tertip Komitesi Başkanı olan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek, tutuklandı.

Diyarbakır'da 21 Mart günü yapılan Newroz kutlamasına dair Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden Newroz Tertip Komitesi Başkanı olan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek, "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla tutuklandı.

DTK Başkanlık Divan Üyesi Saydı Fırat, Diyarbakır Ticaret Odası üyesi Hüsnü Pervane, Avukat Mahmut Çiftçi, SES Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kaval, Abdulgani Alakan, sunucu Ayşe Çelikbilek ve organizasyon şirketinin ses teknisyeni olan Volkan Orhan Gündüz ile birlikte gözaltına alınan DBP İl Eşbaşkanı Hafize İpek, yapılan savcılık sorugularının ardından tutuklama talebiyle sevk edildikleri Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı.
Diğer 7 kişi ise serbest bırakıldı. 

Tutuklanan İpek, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.