DBP: Demokrasi güçlerini Kürt halkının yanında olmalı

DBP: Demokrasi güçlerini Kürt halkının yanında olmalı

DBP Eşbaşkanları, Türkiye kamuoyunu, demokrasi güçleri ve sivil toplum kuruluşlarını etnik temizlik ve soykırım tehdidine karşı günden güne büyüyen bir direniş sergileyen Kürt halkının yanında olmaya çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek yayınladığı yazılı açıklamada, Türkiye kamuoyunu, demokrasi güçleri ve sivil toplum kuruluşlarını etnik temizlik ve soykırım tehdidine karşı günden güne büyüyen bir direniş sergileyen Kürt halkının yanında olmaya çağırdı.

Asker ve polisin Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın iki tarafındaki Suruç ve Kobanê halkına yönelik saldırısını kınayan Ayna ve Yüksek, hükümeti halkına ve insanlığa karşı sorumlu davranmaya davet etti.

Barbar IŞİD çetelerinin dünkü saldırısının ardından Suruç tarafına geçmek isteyen Kobanê halkını 24 saat aç ve susuz beklettikten sonra sınırı açan AKP hükümetinin bunu bir kardeşlik gösterisi olarak sunduğunu belirten eşbaşkanlar, “Bu sabah sınırın Türkiye tarafında kurduğu çadırlarda IŞİD saldırılarını ve hükümetin sınırı kapalı tutmasını protesto eden halka yönelik şiddetli bir müdahale başlatılmıştır. Saldırılarda iki kişi ağır yaralanmış, çok sayıda yaşlı, kadın ve çocuk kullanılan gazdan kötü etkilenmiş, müdahalede yaralanan HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu da hastaneye kaldırılmıştır. Öğlen saatlerindeyse askerler dağınık halde bekleyişini sürdüren halka karşı silah kullanmaya başlamıştır” denildi.

“IŞİD saldırısı altındaki Kobanê’den girişler serbest olmasına karşın sınırın Kobanê tarafına geçişlere izin verilmemektedir. Hükümetin soykırım ve etnik temizlik tehlikesiyle karşı karşıya olan Kürt halkına karşı bu yaklaşımı taşların bağlı köpeklerinse serbest olduğu bir durum oluşturmakta, Kobanê direnişinin IŞİD lehine baltalanmaya çalışıldığı izlenimi doğurmaktadır” diyen DBP eşbaşkanları, soykırım ve etnik temizlik politikalarına çanak tutan, örtülü olarak barbarlarla eşgüdümlü operasyonlar yürüten güçlerin, toplumsal barışın sağlanmasında pay sahibi olmalarının beklenemeyeceğin de vurguladı.

AKP hükümetini bu tür ahlaki temelden yoksun, ikiyüzlü ve sorumsuz politikalardan vaz geçmeye, IŞİD barbarlığına karşı tüm Ortadoğu halkları ve insanlığın yanında açık bir tavır sergilemeye de çağıran DBP Eşbaşkanları Emine Ayna ve Kamuruan Yüksek, “IŞİD barbarlığına karşı tüm Ortadoğu halkları ve insanlığın yanında açık bir tavır sergilemeye çağırıyoruz.

Türkiye kamuoyu, tüm demokrasi güçleri ve sivil toplum kuruluşlarını, etnik temizlik ve soykırım tehdidine karşı günden güne büyüyen bir direniş sergileyen Kürt halkının yanında olmaya, yurtlarını savunma ve var oluş mücadelesi veren başta Rojava tüm Ortadoğu halklarını desteklemeye çağırıyoruz.

Bugün Kobanê, yarın Ortadoğu halklarının dayanışma içerisinde barbarlığı yenerek barışı kuracaklarına inancımız tamdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.