DBP, Cumartesi Anneleri’nin sesine ses olmaya çağırdı

DBP, Cumartesi Anneleri’nin sesine ses olmaya çağırdı

DBP herkesi yarın Cumartesi Anneleri’nin yarın yapılacak 500’üncü hafta eylemine katılım çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, yazılı açıklamalar yaparak herkesi yarın Galatasaray’daki 500. Cumartesi buluşmasına çağırdı.

DBP açıklamasında gözaltında kayıpların faillerinin hala bulunamadığını belirterek “Bu da Türkiye devleti açısından hala demokratikleşme kararlılığının olmadığının, hala geçmişiyle yüzleşmemede ısrarcı olunduğunun bir göstergesidir” dedi.

DBP’nin herkesi, Cumartesi Anneleri’nin sesine ses olmaya, onlarla birlikte hareket ederek faillerden hesap sormaya davet ettiği açıklamasında şunlar ifade edildi:

“Türkiye Devleti açısından demokratikleşmenin yoğunca tartışıldığı böylesi bir dönemde faili meçhullere dair henüz somut bir adım atılmamış olması, hala faili meçhul dosyalarının zaman aşımı gerekçesiyle kapatılıyor olması ciddi bir paradokstur.

“Ülke açısından gerçekten bir demokratikleşmeden bahsedilecekse öncelikle geçmişle doğru temelde yüzleşme yaşanmalıdır.

“Dosyalarda faili meçhul olarak görünen ancak esasında bilinen failler bir an önce adalet karşısına çıkartılmalı ve yaşanan kayıpların hesabı sorulmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.