DBP Bingöl Gençlik Meclisi'nin konferansı başladı

DBP Bingöl Gençlik Meclisi'nin konferansı başladı

DBP Bingöl Geçlik Meclisi'nin, Diyarbakır'da yapacağı Gençlik Kongresi öncesi düzenlediği "Kent Konferansı" başladı.

BİNGÖL - DBP Bingöl Gençlik Meclisi'nin, 26 Nisan'da Diyarbakır'da yapılacak Gençlik Kongresi öncesi düzenlediği "Kent Konferansı" Özlem Düğün Salonu'nda başladı. Konferansın yapıldığı salona, PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri, PKK ve KCK bayrakları, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçılarının posterleri ile polis ve askerler kurşunuyla katledilenlerin fotoğrafları asıldı. Yüzlerce gencin katıldığı konferansta, kitap ve dergi stantları kuruldu. HDP ve DBP yöneticileri, HDP Bingöl milletvekili adayları Hişyar Özsoy, Serhat Gümüş ve Sevgi Örüç'ün de katıldığı konferans, saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu ardından divan oluşumunun ardından konferans, HDP ve DBP'li seçilmişlerin konuşmaları ile devam etti. 

'HDP çatışmalı bir ortama çekilmek isteniyor'

Konferansta konuşan HDP Bingöl Milletvekili Adayı Hişyar Özsoy, özgürlük mücadelesinde gençliğin öneminde dikkat çekti. HDP'ye yönelik saldırılara ve provokasyon girişimlerine de değinen Özsoy, Kürt siyasi hareketinin çatışmalı ortama çekilerek marjinalleştirilmek istendiğini dile getirerek, sağduyu çağrısı yaptı. 

Konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın farklı tarihlerde gençlik üzerine yaptığı değerlendirmeler ve Kobanê direnişini konu alan sinevizyon büyük ilgi ile izlendikten sonra konferans basına kapalı bir şekilde devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.