Davutoğlu’nun çağrısına muhalefetten yanıt

Davutoğlu’nun çağrısına muhalefetten yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bütün dokunulmazlık dosyalarının Meclis’e getirilmesi çağrısına muhalefetten yanıt gecikmedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, siyasi partilere Meclis’teki bütün dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği teklifine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) yanıt geldi.

CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tazcan, “Kürsü dokunulmazlıkları hariç bütün dokunulmazlıkları, sayı hesabı yapmadan, suç isnatlarıyla ilgili milletvekillerinin yargılanabilmesini savunuyoruz” dedi.

Tezcan şu ifadeleri kullandı:

“Başbakan’ın bu söyledikleri umarım bizim söylediğimiz hattadır. Umarım belirli yerlerden gelecek talimatlarla kararını niyetini değiştirmez. Sevindirici bir gelişmedir. Sayın Başbakan akşama kadar süre vermiş bize, bizim bu tutumumuz daha önce de netti. Akşama kadar beklemiyoruz, Sayın Başbakan akşama kadar alacağı talimatlarla sözünden dönebilir. Bu nedenle cevabımızı şimdiden vermeyi uygun görüyoruz.

Sayılarla rakamlarla meşgul değiliz. Milletvekilinin kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar incelenir ve kaldırılır. Başbakan böyle bir açıklama yapıyorsa elindeki bütün dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis’e gönderilmesi gerekir.”

MHP

MHP adına açıklamayı ise Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptı.

“Dokunulmazlıkları kaldırmak istediler de biz hayır mı dedik” diyen Vural, kürsü dokunulmazlığı hariç hepsinin kalkmasından yana olduklarını söyledi.

HDP

Partisinin tavrının tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduğunu ifade eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen ise, “Başbakanın önerisi bir partiye linç amaçlı değilse, ifade özgürlüğünün önünde engel değilse, dokunulmazlık ayrıcalığını ortadan kaldırmaya yönelikse olumlu yaklaşırız,” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.