Davutoğlu’ndan Sur yürüyüşü açıklaması

Davutoğlu’ndan Sur yürüyüşü açıklaması

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Sur’da yasaklar ve operasyonlara karşı yapılacak yürüyüş çağrısına ilişkin, “Demirtaş’ın söz söylemeye hakkı yok. Amaçları ülkeyi kaosa sürüklemek izin vermeyiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ömer Kalyoncu, Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Sur’da yasaklar ve operasyonlara karşı yapılacak yürüyüş çağrısına ilişkin, “Amaçları ülkeyi kaosa sürüklemek izin vermeyiz” dedi.

Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

”Demirtaş’ın 6-7 Ekim olaylarında nasıl provokatif bir dil kullandığını herkes biliyor şimdi yine provokatif açıklamalarına devam ediyor.

“Diyarbakır’daki her vatandaşımızın namusunu, şerefini korumaya kararlıyız. Demirtaş’ın söz söylemeye hakkı yok. Amaçları ülkeyi kaosa sürüklemek izin vermeyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.