Davutoğlu'ndan Rusya açıklaması: Yaptırımlardan korkmuyoruz

Davutoğlu'ndan Rusya açıklaması: Yaptırımlardan korkmuyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yaptırımların için, "Korkmuyoruz ancak bu yaptırımlar sürerse, bundan her iki ülke de zarar görecek" dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere hafta başında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a gelen Davutoğlu, devlet televizyonu RTS'ye verdiği demeçte, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

‘TÜRKİYE VE AVRUPA BİRBİRİNE YARDIM EDECEK'

Başbakan Davutoğlu, kısa bir süre önce AB ile Türkiye arasında yeniden olumlu bir diyalog süreci başladığını anımsatarak, "Kasım ayında Brüksel'de ortak bir zirve düzenledik ve AB ile Türkiye ilişkilerinden yeni bir dönem başladı. Sığınmacı krizi konusunda birlikte çalışıyoruz ve bir eylem planımız var. Türkiye Avrupa'ya, Avrupa da Türkiye'ye yardım edecek. Bu, sorumlusunun Türkiye ya da Avrupa olduğu bir kriz değil, ancak sorunları çözmek için birlikte çalışacağız" dedi.

‘RUSYA İLE TANSİYONUN YÜKSELMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Davutoğlu, Türkiye'nin tansiyonun yükselmesini istemediğini kaydetti.

Davutoğlu, "Müzakere etmeye hazırız ancak Ruslar, bu olayı araştıracak ortak bir komisyon kurulması teklifimizi kabul etmediler. Şu ana kadar Rus tarafı önerilerimize olumlu yanıtlar vermedi. Bizim, kendi hava sahamızı koruma hakkımız ve sorumluluğumuz var. Rusların da kendi hava sahalarını korumak için hakkı ve sorumluluğu var" ifadesini kullandı.

‘İKİ ÜLKE DE ZARAR GÖRECEK'

Rusya'nın Türkiye'ye ilişkin yaptırımlarını değerlendiren Davutoğlu, "Türkiye büyük bir ülkedir. Yaptırımlardan korkmuyoruz ancak bu yaptırımlar sürerse, bundan her iki ülke de zarar görecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.