Davutoğlu'ndan Mahsun Kırmızıgül'e yanıt

Davutoğlu'ndan Mahsun Kırmızıgül'e yanıt

Başbakan Davutoğlu, Mahsun Kırmızıgül'ün Twitter mesajlarıyla ilgili konuştu. Davutoğlu,"Bizim merhametimize dünya âlem şahittir. Zulmümüze kimse şahit değil ama merhametimize herkes şahit" dedi.

Şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, geçen hafta Twitter hesabından kendisinin de doğduğu ilçe olan Sur'un 'yerle bir olduğunu' dile getirmiş ve şunları yazmıştı: "Bu kadar zalim, merhametsiz nasıl oldunuz ey Başbakan? Oysa, bugün kaçmaya çalıştığımız her gerçek Irak'ta ve Suriye'de olduğu gibi, bir gün gelip yumruk olup suratımıza çarpabilir. Lütfen ama lütfen! Akan kardeş kanını durdurmak için barışın yanında yer alıp, tepkinizi barışçıl bir şekilde taraf olmadan ortaya koyun." Kırmızıgül'ün sözleri çok tartışılmıştı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Riyad seyahati sırasında, kendisine eşlik eden gazetecilere konuştu. Hürriyet yazarı Akif Beki, gazetecilerin 'Mahsun Kırmızıgül’ün Twitter mesajları tartışılıyor. Bunlara karşı ne söylemek istersiniz?' sorusuna Davutoğlu'nun verdiği yanıtı yazdı. 

Davutoğlu, Kırmızıgül'ün açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi: "Beni de hedef alan bazı ithamlarda bulunmuş. Bizim merhametimize dünya âlem şahittir. Zulmümüze kimse şahit değil ama merhametimize herkes şahit. Filistinli çocuklar da şahit, Arakanlı yetimler de şahit. Açlıktan ölen Somalili bebekler de şahit. Yasin Börü’nün annesi, babası da şahit. Doğu’da Güneydoğu’daki, teröre karşı mücadele eden gençler de şahit. Diyarbakırlı da şahit. Bizim merhametimize dünya âlem şahit. Bunun için ayrı bir şahide ihtiyacımız yok. Ama zulmümüzü hiçbir kimse hiçbir yerde görmedi bizim. Kimseye zulmetmedik. Kimseye zalimlik yapmadık. Ama zalimlere ne kadar dik durduğumuzu herkes bilir. Filistin’de nasıl dik durduğumuzu. Suriye’de ve diğer yerlerde... Bugün Doğu ve Güneydoğu’da zulmeden PKK’dır. PKK’nın zulmünü görmeden devlete ve şahsen bana dönük zalim diyen bizim hayat geçmişimize de Kandil’dekilerin hayat geçmişine de bir baksın. Sonra kime zalim, kime merhametli diyeceklerini görsünler. Türk halkı bizi de onları da görür. Bizim elimizde hiçbir zaman kan olmadı. Hep dökülen gözyaşlarını silen el olduk. Dünyanın her yerinde de, Türkiye’de de."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.