Davutoğlu: Sur, Cizre, Silopi yeniden inşa edilecek

Davutoğlu: Sur, Cizre, Silopi yeniden inşa edilecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sur, Cizre, Silopi yeniden inşa edilecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin kabulünde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

90 yıllara bu ülkeyi döndürmeyeceğiz. Türkiye'yi bir kriz kaos ülkesi haline gietirmelerine asla fırsat vermeyeceğiz

Yarın sivil toplumla birlkte olacağım. Çarşamba günü bölgelerin bütün idare amirlerini toplayacağız ve bakanlar kurulunda detaylı bir şekilde eylem planımız la ilgili görüşlerini alacağız ve talimat verecez, cuma günü de Mardin Ulu Cami de birarada olacağız. Özellikle projelerle ilgili bölgedeki vatandaşlarımızla payalşacağız. Bunun başbakan olarak değil bu toprağı paylaşan eşit vatandaşı olarak görüşlerinizi alıcağım. İlk kamuoyu açıklamamızı Mardin'de yapıp kamuoyuna duyuracağız. 

Devlet güvenlik mahkemelerin kaldırılmasından OHAL'in kaldırılmasına Kürtçe üzerindeki yasakların kaldırılmasına kadar bir çok hamle yaptık. 

Şu Kürt'tür, şu Türk'tür diye bakarsam aldığım nefes bana haram olsun.

Geçmişte yapılan ayrımcılıkların hepsine son verdik. İki hafta sonra Siirt'te olacağım. He bir vatandaşımızı dinleyeceğim ne şikayetleri varsa dinleyeceğim. Milli birlik projesinden sonra, çözüm süreci başladı. Çözüm sürecini büyük bir heyecanla başlattık. 

Türkiye'nin dağlarında gençlerin ölmemesi, şehitlerin gelmemesi için bu süreci başlattık. Tek bir gencimizn kaybedilmemesi için bu süreci başlattık. Mayıs ayında silahlı mücadele dönemi bitti dediler. Bütün ülke buna şahit. Yüreğimden yaptığım konuşmayı Diyarbakırlılar hatırlar. Orada tarihdaşlıktan bahsetmiştim. 

Siyasi kurumlar ve kamu düzeni, kalkınma ve demokrasi araasında bir ilişki var. Kamu düzeni olmadığı yerde bu şiddetli bir otorite ile sağlanıyor 12 Eylül'deki gibi.

Gezi provakasyonlarını başlattılar. Çekilceğiz diyenler çekilmekten vazgeçtiler. Ardından 17 - 25 Aralık kumpasları başladı. Silahları bırakacaklarını söyleyenler daha fazla silahlanmaya başladı. 

7 Haziran'dan sonra aldıkları oyun şımarıklığıyla silahlanma çağrısı yaptılar. 80 milletvekiliyle geldiğiniz Meclis'te konuşmak yerine, Cizre'yi silah depolarına çevirmenin ne anlamı var. Onlar yakmak ve yıkmak için harekete geçti. Biz hapishane açmadık, üniversite açtık. Ama onlar genç yaşta çocukları dağlara götürdüler. 36 bin derslik inşa ettik. İki misli arttırdık derslikleri. Ama onlar okulları cephaneliğe çevirdiler. Öğretmenleri tehdit ettiler. Bir bodrumda yaralılar var diyerek dünyayı ayağa kaldırdılar. Ama oraya her yaklaşıldığında keskin nişancılarla saldırıyorlar. Dünyayı kandırıyorlar.

Sur, Cizre, Silopi yeniden inşa edilecek. Diyarbakır Sur'u öylesine yeniden inşa edeceğiz ki, herkes gıpta edecek. En iyi şekilde, en iyi imkanlarla yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.