Davutoğlu: 'Siyasi istikrardan ödün verilmeyecektir'

Davutoğlu: 'Siyasi istikrardan ödün verilmeyecektir'

YASED resepsiyonunda konuşan Başbakan Davutoğlu, 4 yıl için siyasi istikrarın garantisini verdiklerini belirterek, "Türkiye bir siyasi istikrar ülkesidir. Bu siyasi istikrardan ödün verilmeyecektir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otel'de Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) tarafından düzenlenen resepsiyona katıldı. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçmişi itibarıyla sermaye birikimini sömürge döneminden kaynaklanan avantajlı şartlarda geliştirmiş ülkelerden çok farklı olduğunu belirterek, ülkenin kaynaklarının coğrafi ve insan kaynağı zenginliği yanında ciddi tasarruf ihtiyacının da aşikar olduğunu ifade etti. Kalkınmanın bundan sonraki aşamalarda sürdürülebilir olması için tasarrufların artırılması ve yurtdışında biriken tasarrufların Türkiye'ye çekilmesi gerektiğini vurgulayan Davutoğlu, bu açıdan bakıldığında YASED'in taşıdığı önemin ortada olduğunu ifade etti.

Dört şarttan ilkinin siyasi istikrar olduğunu anlatan Davutoğlu, dünya ekonomisindeki daralma konusunda alarmların hep söz konusu olduğunu kaydetti. Ekonominin olmazsa olmaz şartlarından birisinin siyasi istikrar olduğunu belirten Davutoğlu, geçtiğimiz yıl yapılan iki seçimi hatırlattı ve önümüzdeki 4 yıl için siyasi istikrarın korunacağını dile getirdi.

Davutoğlu, ardından şunları ifade etti:

"Sur'daki operasyonların tamamlandığı bilgisiyle geldim. Türkiye'nin istikrarını tehdit eden odak kim olursa olsun, buna izin verilmeyecektir. Terör bütün dünyanın risk olarak gördüğü global bir olgu ama Türkiye'de ekonomik hayatı etkileyecek tarzda bir güvensizlik ve istikrarsızlık ortamının oluşması söz konusu olmayacaktır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.