Davutoğlu: Saldırıyı PKK ile YPG birlikte gerçekleştirdi

Davutoğlu: Saldırıyı PKK ile YPG birlikte gerçekleştirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki saldırının YPG tarafından yapıldığını savundu. Davutoğlu, saldırıda yaşamını yitirenlerden 27’sinin TSK mensubu olduğunu birinin de sivil olduğunu bildirdi.

ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu,”Kesin bir şekilde, bu saldırının Türkiye içindeki bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye’den sızan YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdikleri ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Necar isimli, 1992 doğumlu, Kuzey Suriye’de Haseke bölgesindeki Amude şehri doğumludur. Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. 9 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir,” dedi ve şöyle devam etti:

“YPG mevzilerini vurmaya devam edeceğiz”

“Umarız artık müttefiklerimiz de YPG’nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görürler. Halkımızı tehdit eden terör örgütünü masum görenleri mazur görmemiz mümkün olamaz. YPG mevzilerini vurmaya devam edeceğiz.”

“27’si TSK mensubu, biri sivil”

Saldırıda yaşamını yitirenlere dair de bilgi veren Davutoğlu, “Hayatını kaybeden 28 kişiden 27’si TSK mensubu, biri ise sivil,” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.