Davutoğlu: Saldırgan yabancı uyruklu bir DEAŞ üyesi

Davutoğlu: Saldırgan yabancı uyruklu bir DEAŞ üyesi

Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet’teki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırganın yabancı uyruklu bir IŞİD üyesi olduğunu söyledi ve yaşamını yitirenlerin tamamının da turist olduğunu bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Sultanahmet’teki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırının failinin yabancı uyruklu bir IŞİD üyesi olduğunu söyledi.

Saldırıda hayatını kaybeden 10 kişinin yabancı olduğunu da vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Terör saldırıları Bazen Paris’te bazen Londra’da bazen de ülkemizde, Ankara’da Suruç’ta bugün de İstanbul’da söz konusu olabiliyor.Terör nereden gelmiş olursa olsun, terör eylemi yapan insanlık suçu işlemiş olur. Terör örgütlerine karşı açık bir tavır sergiledik.

“Ortaya çıkan boşluktan istifade eden DEAŞ terör örgütünün eylemleri en barbar örnekler arasındadır. Paris saldırısında dayanışmamızı gösterdik. Bugün ülkemizde gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin tümü yabancı uyruklu. Bu misafirlerimiz bizim için aziz ve değerlidir.

“Onlar Türkiye’yi tanımak için gelmişlerdi. Her şeyden önce hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Biraz önce görüştüğüm Merkel’e de taziyelerini sundum.

“Bu saldırı Türkiye’nin demokratik ortamını etkileyemeyecektir. Sadece orada bulunanları değil, bütün Türkiye’yi hedef aldı. Saldırının failinin yabancı uyruklu DEAŞ mensubu olduğu anlaşıldı. Bu eylemi gerçekleştiren failin bütün bağlantıları ortaya çıkarılacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.