Davutoğlu: Reform paketiyle amacımız insan hakları...

Davutoğlu: Reform paketiyle amacımız insan hakları...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik Reform Paketi ile amaçlarının insan hakları ve özgürlüklerinin korunması için güvenlik şartlarının sağlanması olduğunu söyledi.

ANKARA - TBMM’de partisinin grup toplantısına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, AKP’nin 12 yıllık iktidar döneminde Milli Eğitime verdikleri öneme değindi.

Milli Eğitimin bütçeden aldığı payın hep birinci sırada olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Milli” sıfatının sadece iki bakanlıkta olduğunu belirterek, bir ülkenin istikbalinin ancak eğitim ile sağlanabileceğini belirtti. “Eğitimini teminat altına alan milletler gelecekte aslında bekalarını da teminat altına alırlar” ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, eğitimi ihmal edenlerin hazırladıkları program ve projelerin sadece kağıt üzerinde kalacağını söyledi. Davutoğlu iktidarı devraldıklarında öğretmen sayısının 458 bin 496 öğretmen olduğunu, bugün ise 851 bin 854 öğretmen kadrosu olduğunu açıkladı ve 15 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını yineledi.

“REFORM PAKETİ İLE AMACIMIZ İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİNİN KORUNMASI İÇİN GÜVENLİK ŞARTLARININ SAĞLANMASIDIR”

“İç reform bağlamında bazı önemli projeleri geçtiğimiz 15 gün içinde tamamladık. İş Sağlığı Güvenliği Paketini açıkladık. İş Sağlığı Güvenliği ile işçilerimizin ve emekçilerimizin iş sağlığını güvence altına almaya kararlıyız. Bu çerçevede Madencilik Yasası ile ilgili değişiklikleri içeren bir çalışmayı tamamladık, önümüzdeki günlerde TBMM gündemine taşıyacağız. Ayrıca, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gibi son derece önemli bir kanunu bugünlerde genel kurulda görüşeceğiz. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, son dönemde birilerinin saptırmaya çalışmasının aksine, AB normlarına göre kişilerin kendi kişisel bilgilerinin korunması ve hiçbir kurum ya da kişinin bu verilere ulaşımının engellenmesi, erişiminin ancak kişilerin rızası ile sağlanmasını temin eden tam bir insan hakları reformudur. İç Güvenlik ve Özgürlüklerin Korunması Reform Tasarısını Meclise sunduk. Bununla sağlamak istediğimiz temel amaç, insan hakları ve özgürlüklerinin korunması için güvenlik şartlarının sağlanmasıdır. Bu reform hayata geçtiğinde hem vatandaşlarımızın günlük hayatıyla ilgili devrim mahiyetinde değişimler yaşayacağız hem de toplantı ve gösteri özgürlüklerini istismar ederek, aslında toplantı ve gösteri özgürlüğünü yok etmeye çalışan vandallara karşı en etkin tedbirlerin alınması sağlanacak”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.