Davutoğlu: PKK silahlı unsurları dışarı çıkarırsa her şey konuşulur

Davutoğlu: PKK silahlı unsurları dışarı çıkarırsa her şey konuşulur

Başbakan Ahmet Davutoğlu ‘çözüm süreci’ne dönüş için PKK’nin silah bırakması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, sonraki seçimlerde Diyarbakır’dan aday olabileceği imasında da bulundu.

Diyarbakır ziyaretinde aralarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu,”Çözüm sürecini biz bitirmedik” dedi ve Ceylanpınar’da evinde iki polisin öldürülmesiyle çözüm sürecinin bittiğini söyledi.

Davutoğlu sürecin yeniden başlaması için ise 2013 Mayısı’nı hatırlattı.

Davutoğlu’nun konuya dair açıklaması şöyle:

‘Çözüm süreci’

“Çözüm sürecini biz bitirmedik. Barikat kuranlar, çukur kazanlar, iç savaş çığırtkanlığı yapanlar bitirdi. Onlar şehirleri bu şekilde silahlandırma ya da kamu düzenini neredeyse tümüyle yok etme yönünde çabalara girmemiş olsalardı, spesifik olarak Ceylanpınar’da 2 polisimizi gece yarısı evinde şehit etmemiş olsalardı çözüm süreci bitmezdi. Operasyon başlatma gibi bir derdimiz yoktu. 6-7 Ekim olayları bir dönüm noktası oldu.

“Halkın çözüm sürecinden beklediği şey, silahların tümüyle terk edilmesi. Böyle bir şey olursa, 2013 Mayıs’ına dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir. PKK silahı bırakacak, bunun başka yolu yok. Silah bırakıldıktan sonra, niye konuşulmasın barışın şartları içinde? O zaman siyasetin kanalı açılır. Silah konuşmaya başlayınca siyaset hissizleşiyor.

Diyarbakır’da ev ve adaylık iması

Diyarbakır’da bir ev kurmak istediğini de söyleyen Davutoğlu, sonraki seçimlerde Diyarbakır’dan aday olabileceği imasında da bulundu:

“Bu, bir ütopya değil. Ben inşallah Diyarbakır’da bir ev kurma niyetindeyim. Vallahi bir Diyarbakır evi yapılsın, ben kesinlikle buraya gelirim.

“Bazen diyorum ki: ‘Kim oy oranında Konya’yı geçerse, oradan milletvekili adayı olacağım.’ Gerçekten Diyarbekir’e büyük bir aidiyet bağı ile bağlıyım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum