Davutoğlu: Kudretimizi gösterdik şimdi şefkat zamanı

Davutoğlu: Kudretimizi gösterdik şimdi şefkat zamanı

Silopi'de Cuma namazı kıldıktan sonra açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Silopi'de devletin kudretini gösterdiklerini şimdi sıranın "şefkat" elini uzatmakta olduğunu söyledi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada açıklamalarda bulundu. 

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

"Bugün benim Silopi’de gördüğüm, gerek esnaf ziyareti gerekse yol boyunca vatandaşın gösterdiği sevgi Silopi’nin Edirne ile eş anlamlı olduğunu ifade ediyor. Türkiye’nin her köşesi kardeştir ve kardeş kalacaktır. Bu kardeşler arasına fitne sokmaya çalışanlar kesinlikle muvaffak olmayacaktır. Bugünde şehit haberleri yüreğimize ateş düşürdü. Ancak bu ateşlere su dökecek olan muhabbet ve sevgidir. Muhabbetin olduğu yerde fitneye, fesada yer kalmaz. Onun için biz terörün bu saldırılarına karşı bir taraftan kararlı bir şekilde mücadele ederken, diğer taraftan da vatandaşlarımız arasına sevgi tohumları ekmeye devam ediyoruz. Biz sevgi tohumları ektik, hep beraber bu tohumları ekeceğiz."

"Her kardeşimin gözünde birlikte olmanın muhabbetini gördük. Çok sayıda kardeşimiz rüyalarında bizleri gördüklerini ifade ettiler. Biz bu rüyalara ve dualara hitap etmek için buradayız. Hep buradayız. Doğduğumuz yer, şehirler farklı olabilir ama yüreğimiz ülke aşkı ile yanıyor. Bu ziyarette vermeye çalıştığım mesaj budur. Van’da afet, Sakarya ve Kocaeli’nde deprem olduğunda Silopili kardeşlerim bu acıyı paylaştılar. Şimdi bütün ülkenin yüreği Silopi, Cizre ve Sur’da atıyor. Bugün Silopi’deyiz., Daha sonraki günlerde Cizre ve Sur’da olacağız. Ülkemizin her yerinde vardık, her yerinde varız ve var olacağız”

“Kapsamlı çalışma içerisindeyiz. Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı ve gördüler ki devletin milletten kaynaklanan kudreti her şeyin üstesinden gelir. Şimdi de şefkat vaktidir. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Gönülleriniz, dualarınızla Silopi’ye gelin. Ve bu hainleri en güzel cevabı Kayserili, Konyalı, Rizeli versin. Aynı şekilde Cizre ve Sur’da tekrar edelim. Önümüzdeki günlerde bir takım provokasyonlar karşı karşıya gelmiş olabiliriz. Ama bizim için martta en güzel gün 18 Mart’tır. Çanakkale ruhu provokasyonların üstesinden gelecektir.”

"Bütün bakanlarımızın en asli işi öncelikle Silopi’den başlamak üzere bütün bölgede eylem planını harekete geçirmektir. Mardin’de ilan ettiğimde kağıt üstünde kalacak bir plan olmayacak demiştim. Bakanlarımızla birlikte Silopi’de adımları gözden geçirdik. Bir kere varlığımızla, buradaki ziyaretimizle psikolojik boyutu herkese göstermiş olduk. En zor ve en iyi günlerde beraber olacağız. Silopi’nin yaralarını sarmak için en detaya kadar çaba sarf ediyoruz. Fiziki mekanda oluşan tahribatı süratle telafi edebilmek için bütün bakanlıklarımız çaba içinde. Hasarlı bütün binalar tespit edildi. Yarından itibaren Silopi’de büyük bir imar faaliyeti başlayacak. Vatandaşlarımızı aç ve açıkta bırakmayacağız. Az hasarlı ise Vatandaşlarımızın kendisi yaptığımız yardımlar ile, çok hasarlı ise kentsel dönüşüm planına alacağız ve Silopi’yi yeniden inşa edeceğiz. Yakan ve yıkanlara karşı nasıl imar ve inşa edildiğini bütün çevrelere göstereceğiz. Bütün yollar rehabilite edilecek, altyapı eksiklikleri tamamlanacak. Belediyenin üzerinde olan bu sorumluluklar yerine getirilmediği için talimat verdim ne eksiklik varsa yapılacak."

“Esnafımızla bizzat sohbet ederek buraya geldim. Zararları tanzim ediliyor. Yarından itibaren 100 bin TL’ye kadar krediler esnafa serbest bırakılacak. Kredi almalarının önündeki hususlar göz ardı edilecek. Silopi’nin ekonomik hayatının canlandırılması için yardım yapacağız. Kadın ve gençlere dönük özel projeler ulguyacağız. Kadınlara mikro kredi ile destek ve iş imkanı, gençlere de ilçeye yakışır bir stadyum ve bir gençlik merkezi yapılacak. Silopi çok daha güzel olacak. Bütün vatandaşlarımız bu beldeye gönül vermiş tüm kardeşlerimiz gurur duyacak. Örnek bir şekilde ihya edeceğiz. Terörden mağdur olmuş bütün ailelere bugün itibariyle nakdi yardım yapıldı. Bu devam edecek.”

“Bakanlar kurulu düzeyinde bir koordinasyonumuz var. Ama eylem planının alanda işlemesi için sürekli alanda bulanacak olan çalışmaları yönetmek üzere dün yayımladığım başbakanlık genelgesiyle kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tam yetkili kılınmıştır. Bütün bakanlıkların çalışmalarını koordine edecek. Gününü gecesini Silopi’de geçirecek. Yarından itibaren devlet inşa edici kudretini de gösterecek. Bugün bizi bağrına basan Silopili kardeşlerimin hepsine söylüyorum, yalnız değiller ve yalnız olmayacaklar. Devlet bütün imkanları ile burada. Bize sarılan yaşlı bir amcanın kulağına hitaben de söyledim. Hepimiz kendimizi Silopi ile tam bir aidiyet içinde hissediyoruz. Cevdet bey koordinasyonu yapacak ve alanda fiili olarak katkılarda bulunacak. Kayseri milletvekilimiz Mehmet Özhaseki de yerel hizmetlerin yeniden yapılanması ile ilgili de yetkilendirilmiş durumda. Bütün belediyelerimizi imkanı olan belediyelerle irtibat kurulacak. Özellikle AK Parti’ye mensup belediyelerle kardeş belediyelerle hem devlet hem de bunların imkanı seferber edilecek. Silopili kardeşlerime teşekkürü borç biliyorum. Teröre boyun eğmediler ve kaosa pirim vermediler. Diyarbakırlı kardeşlerimize selam ediyorum, hepsine teşekkür ediyorum. Bu provokasyonlara pirim vermediler. Cizreli kardeşlerimize de hitap ediyorum. Silopi’de yaptığımız çalışma Cizre ve Sur’da da gerçekleşecek. Tek bir vatandaş sahipsiz, tek bir evimiz yıkılmış, tek bir sokağımız çukurla ve barikatla engellenmiş kalmayacak. Onlar gönülleri yıkmaya biz gönülleri birleştirmeye geliyoruz. Dışardan aldıkları talimatlarla ülkeyi ateş çemberinin içine sokmak istiyorlar, biz edebi kardeşliğimizi yaşatmak üzere gayret etmeye geliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum